Socialdemokraterne sidder ikke på HELE Aarhus:

Disse to valgsteder blev et andet parti størst

Socialdemokraterne fik flest stemmer ved 44 af 46 valgsteder

Det er svært - velsagtens umuligt - at komme uden om, at Socialdemokratiet er det største parti i Aarhus i forhold til vælgertilslutning.
Det er partiet med afstand med 37,8 procent af stemmerne til det netop overståede kommunalvalg. En behørig afstand ned til de politiske ærkerivaler fra Venstre, der som kommunens næststørste parti fik 15,3 af stemmerne.
LÆS OGSÅ: Han fik færrest stemmer af alle i Aarhus
Men skal man lede efter en lillebitte smule malurt i det socialdemokratiske bæger, så skal man kigge på resultaterne fra de specifikke valgsteder.
Dem var der 46 af i Aarhus. Ved 44 af valgstederne blev der sat flest krydser ved Socialdemokratiet, men det var tilfældet ikke i Skåde og Hjortshøj.
Ved Skåde Skole-valgstedet blev Venstre det største parti med 28,7 procent af stemmerne mod 27,9 procent til Socialdemokratiet.
Noget af forklaringen kan være, at området omkring Skåde Bakker og Højbjerg er et meget velhavende af slagsen, og man ved af erfaring, at rige vælgere har det med at stemme borgerligt.
En anden del af forklaringen kan være, at flere af Venstres byrådskandidater er fra det sydlige Aarhus og har tilknytning til netop dette lokalområde.
LÆS OGSÅ: Relativt færre aarhusianere stemte på Bundsgaard
Det med den lokale tilknytning gør sig nok også gældende i Hjortshøj, hvor der blev stemt på Virupskolen. Her residerer den kommende Børn og Unge-rådmand Thomas Medom nemlig.
Og her var det da også SF, der blev det største parti med 29,2 procent af stemmerne mod 28,1 procent til Socialdemokratiet.
At tabe to af 46 valgsteder er nok ikke noget, der får de aarhusianske socialdemokrater til at ligge vågne i sengen om natten. Deres procentuelt bedste valgsted var i øvrigt Søndervangskolen i Viby, hvor 48,1 procent af borgerne stemte socialdemokratisk.
På dette kort kan du se, præcis hvor mange stemmer partierne fik de 46 forskellige valgsteder:

Publiceret 28 November 2017 19:12

SENESTE TV