Liv Gro Jensen brager ind i byrådet med 2.441 stemmer

Alternativets byrådsmedlem fik kæmpe opbakning fra partiets vælgere

Alternativet er, som forventet, kommet ind i det nye byråd i Aarhus Kommune. Det nyopstillede parti fik 4,9 procent af stemmerne og dermed ét medlem af byrådet.
LÆS OGSÅ: Alternativet jubler over at være valgt ind i første forsøg
Partiets nye byrådsmedlem hedder Liv Gro Jensen. Hun stod som nummer to på stemmesedlen og blev partiets suveræne stemmesluger med 2.441 personlige stemmer. Det er cirka tre gange så mange personlige stemmer som både Sander Jensen og HC Molbech, der fik næstflest og tredjeflest stemmer.
"Jeg er helt vildt glad og meget beæret. Det er historisk for Alternativet og ret historisk også for mig med så mange personlige stemmer. Det havde jeg ikke turde håbe på. Jeg er overrasket på den positive måde," siger Liv Gro Jensen.
LÆS OGSÅ: Top 10 - her er valgets største stemmeslugere
Hvordan kan det være, du fik så mange personlige stemmer?
"Jeg har ført valkamp på en anderledes måde og blandt andet arrangeret 'få det til at ske-café, hvor jeg har mødtes med alle dem, der ville være med til at dele tanker om Aarhus. Det var ikke sådan, at det var mig, der skulle stå og fortælle alt muligt. Der var fokus på, hvad vi kan få til at ske sammen," fortæller Liv Gro Jensen.
LÆS OGSÅ: Kvinderne stormer ind i Aarhus Byråd
"Jeg har hele tiden talt til handlekraften i os allesammen, og at det betyder noget at kombinere aktivisme med politik."
 

Alternativet fester med sine vælgere. Foto: Mike Madsen

Alternativet fester med sine vælgere. Foto: Mike Madsen

Bofællesskab og skabertrang

Liv Gro Jensen er 36 år og bor med sine to børn og kæreste i det økologiske og sociale bofællesskab Andelssamfundet i Hjortshøj.
"Jeg elsker at leve sammen med andre mennesker og skabe liv sammen - ikke kun os som familie, men som del af et større hele," siger Liv Gro Jensen.
De seneste par år har hun arbejdet som projektleder på børn- og ungeprojekter på socialområdet i Norddjurs Kommune. Det stopper den nyvalgte politiker nu med for at få tid til politik og arbejdet i Young-Minds, som Liv Gro Jensen har etableret. Young-Minds arbejder med at styrke unges mentale sundhed.
LÆS OGSÅ: Friskolen Børnenes Akademi åbner snart i Lystrup
"Jeg er iværksætter med stor skabertrang og har altid startet nye ting op. Jeg elsker at skabe nyt og får mange idéer til, hvordan vi kan udvikle vores lokalsamfund og Aarhus som kommune."
Alternativets første byrådsmedlem er klar over, at hun som sit partis eneste byrådsmedlem får meget at se til i de kommende fire år.
"Jeg havde drømt om, at vi måske havde fået to valgt ind, i hvert fald, men vi skal nok få det til at gå op på den alternative måde, og jeg er god til lære nyt," siger Liv Gro Jensen.
Alternativet fik på valgnatten forhandlet sig frem til formandsposten i Social- og Beskæftigelsesudvalget, hvor Liv Gro Jensen altså skal sidde for bordenden de næste fire år.
"Det er jeg rigtig spændt på og glad for. Jeg håber blandt andet at kunne sætte en dagsorden med mere fokus på tillid i vores system."
 

Carsten Borup, Tenna Schaldemose og Josephine Fock stod for Alternativets forhandlinger på valgnatten. Foto: Jeppe Rafn

Carsten Borup, Tenna Schaldemose og Josephine Fock stod for Alternativets forhandlinger på valgnatten. Foto: Jeppe Rafn

Publiceret 25 November 2017 08:45

SENESTE TV