Navn på nye rådmænd i Aarhus:

Medom overtager vigtig post

Thomas Medom bliver ny rådmand for Børn og Unge

Det røde blok i Aarhus Kommune (Socialdemokratiet, SF, Radikale, Enhedslisten og Alternativet) går frem fra 20 til 21 pladser ud af de 31 pladser i byrådet.
Fremgangen på ét mandat betyder, at blokken ikke blot kan vælge borgmester, som naturligvis blev Socialdemokratiets siddende borgmester Jacob Bundsgaard, men også er førstevælger til rådmandsposterne. Den går til SF, der havde et godt valg og gik frem fra to til tre mandater og har valgt posten som rådmand for Børn og Unge.
LÆS OGSÅ: Bundsgaard fortsætter som borgmester
Den går til SF's spidskandidat Thomas Medom, der er uddannet folkeskolelærer. Han har hidtil været rådmand for sociale forhold og beskæftigelse.
Se det direkte indslag herunder, hvor rød blok præsenterer borgmesteren og sine rådmænd:
 

Venstre forventes dernæst at vælge rådmandsposten for Teknik og Miljø, der formentlig går til partiets borgmesterkandidat Bûnyamin Simsek. Han har i denne valgperiode været rådmand for Børn og Unge, men har tidligere været Teknik- og Miljørådmand.
 

De to næste rådmandsposter vælges af rød blok. Det Radikale Venstres Rabih Azad-Ahmad fortsætter som rådmand for kultur og borgerservice, mens den sidste 'røde' rådmandspost går til Socialdemokratiet, som har valgt posten som rådmand for sociale forhold og beskæftigelse.
"Vi har ikke besluttet endnu, hvem der bliver rådmand. Der er flere kriterier, blandt andet antallet af personlige stemmer," fortalte Jacob Bundsgaard her til morgen.
Tilbage er rådmandsposten for Sundhed og Omsorg, der besættes af den blå blok og højst sandsynligt fortsat indehaves af Dansk Folkepartis Jette Skive.
LÆS OGSÅ: Skuffet Skive ramt i hjertet af tilbagegang
Det har her til morgen ikke været muligt for Lokalavisen at komme i kontakt med repræsentanter for den blå blok.
 

Publiceret 22 November 2017 09:15

SENESTE TV