Marie Holm Lauridsen er født med knogleskørhed og brækker næsten konstant noget. For eksempel brækkede hun for nylig en arm, da hun skulle skære en frossen suppe over.
Foto: Mike Madsen

Marie Holm Lauridsen er født med knogleskørhed og brækker næsten konstant noget. For eksempel brækkede hun for nylig en arm, da hun skulle skære en frossen suppe over. Foto: Mike Madsen

Marie har knogleskørhed:

Det med kærligheden er det sværeste

Med sit foredrag ’RulleMaries Roadshow’ åbner Marie Holm Laursen op og nedbryder tabuer om sit handicap

Af
Af Stine Østergaard

“Der bliver stillet alle slags spørgsmål. Jeg er blevet spurgt om, hvorfor mit hoved er så stort, om mine fremtidsdrømme, og hvordan det fungerer med kærligheden,” siger Marie Holm Laursen.
Århus Onsdag møder hende i hendes hjem i den nordlige del af Aarhus. Man skal vide, at der bor en person i kørestol her, før man kan se det. Det er flot, indrettet i nordisk stil, men ved spisebordet står der kun stole i den ene side, så der er plads til kørestolen på den anden. Og så er en handicapvenlig seng, som ikke er særlig køn, afslører Marie Holm Laursen.
“Jeg går faktisk op i, at mit hjem ikke skal skrige af handicap,” siger hun.
Og det er faktisk lige dér, at en af Marie Holm Laursens udfordringer ligger. For hendes vision er at vise, at hun er præcis som alle andre, men samtidig har hun gjort det til en slags mission at nedbryde tabuer og berøringsangst ved at tale hudløs ærligt omkring det at have en sjælden sygdom.
“Jeg åbner op for mit liv, og man må spørge om alt. Jeg kan selvfølgelig lade være med at svare, men jeg kan godt lide at blive udfordret selv på meget grænseoverskridende spørgsmål.”
Marie Holm Laursen bliver ofte standset på gaden af folk. Nogle gange med spørgsmål, men for det meste med en kommentar om, at hun er virkelig sej – eller fordi folk kan kende hende fra tv og gerne vil have et billede.

Brækkede arme er hverdag

Marie Holm Laursen lider af medfødt knogleskørhed, som gør, at hendes knogler brækker meget let.
Hun har i sit tyveårige liv brækket adskillige hundrede knogler, så det er ikke mærkeligt, at hun også til interviewet sidder med en brækket arm.
“Det er vildt forskelligt, hvor meget der skal til, før jeg brækker en knogle. Nogle gange kan jeg holde til meget, andre gange næsten ingenting,” siger hun, der denne gang fik et brud, da hun skulle skære en suppe over.
En frossen suppe altså.
De brækkede knogler er det nemmeste at forholde sig til i forbindelse med den sjældne sygdom. Mens det at blive hurtigere træt, irriterer hende lidt.
“Det er sværere at acceptere de psykiske vilkår. Jeg ved godt, at jeg er fysisk anderledes, men hvorfor skal der være så meget andet omkring mig, der bliver anderledes af det?”

Den sværeste barriere

Marie Holm Laursen har ikke fundet det svært at få venner, selvom hun ser anderledes ud end de fleste. Det allersværeste er, når det kommer til kærlighed.
“Jeg har mange venner, men når drengene skal finde en kæreste, kigger de på alle andre end mig. Jeg har altså følelser lige som alle andre. Det er bare knap så fedt, når de ikke bliver gengældt,” siger Marie Holm Laursen, der dog langt fra har opgivet troen på at finde en kæreste.
Selvom det er et meget personligt emne, er det også noget, hun taler åbent om.
“Når folk spørger ind til sådan noget til et foredrag, kan jeg godt få lidt svedige håndflader og hjertebanken. Men jeg tror, det er sundt at blive skubbet så langt ud,” siger hun.
 

Publiceret 17 November 2017 14:00

SENESTE TV