Åbning af letbanen udsat igen til efter skæringsdato

Aarhusianerne må vente noget endnu, før de kan tage letbanen

Aarhus Letbane skriver i en status på sin hjemmeside, at letbanen ikke kommer til at åbne inden for de 5-8 uger efter aflysningen, 'som Trafikstyrelsen havde stillet i udsigt'. Skæringsdatoen for den forventede åbning var 26. november.
LÆS OGSÅ: Letbanen forventer at åbne inden 26. november
Det står klart efter et møde mandag 13. november hos Trafikstyrelsen, der havde inviteret Aarhus Letbane til møde for at diskutere letbanens oplæg til en fælles tidsplan.
Letbanen forventer at aflevere en opdateret sikkerhedsvurderingsrapport i uge 48. 
LÆS OGSÅ: Aflyst letbaneåbning kostede over 500.000 kroner
"For at fremme processen foreslog Aarhus Letbane, at der afholdes en møderække for at sikre fælles forståelse for dybden af de yderligere argumenter, som Letbanen skal fremføre, og som assessor skal validere. Det var styrelsen indstillet på. Herefter er det usikkert, hvor lang tid styrelsen skal bruge på at sagsbehandle den opdaterede sikkerhedsvurderingsrapport fra assessors eksperter. Aarhus Letbane blev på mødet orienteret om, at letbanens tog nu endelig vil blive godkendt, ligesom infrastrukturen vil blive godkendt med forbehold for godkendelsen af de tekniske regler. Der udestår derfor alene en godkendelse af de tekniske regler før letbanen kan medtage passagerer," skriver letbanen.
Letbanens operatør Keolis har opdateret de sidste ting i sikkerhedsledelsessystemet og venter nu på, at Trafikstyrelsen kommer på funktionstilsyn. Herefter forventes det, at styrelsen kan udstede et operatørcertifikat til Keolis.

Letbanen oplyser samtidig, at man fra 17. juli til 12. november har prøvekørt i 6.927 timer og samlet kørt cirka 80.000 km med letbanetogene.
Aarhus Letbane har således kørt prøvedrift efter køreplanen i 17 uger. Der har været ét uheld uden personskade.
LÆS OGSÅ: Bookmaker sætter odds på åbningsdato
 
"Dette underbygger, at sikkerhedsniveauet på Aarhus Letbane er højt, og at sikkerhedskulturen er god," skriver letbanen.
Indtil godkendelsen fortsætter Aarhus Letbane med at køre efter køreplanen uden passagerer. I den kommende uge sættes frekvensen i myldretiden op til seks afgange i timen.
jr
 

Publiceret 14 November 2017 10:15

SENESTE TV