Risskov har kommunens grønneste gymnasium

Lokalt gymnasium er som nykåret ’Grønt Gymnasium’ med i front for et bæredygtigt Aarhus

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Forleden overrakte Kristian Würtz(S), rådmand for Teknik og miljø i Aarhus Kommune, Friluftrådets grønne flag til hele Risskov Gymnasium.
Som det eneste gymnasium i Aarhus Kommune har gymnasiet i nordbyen fået flaget for sin indsats med klimavenlige og bæredygtige miljøtiltag på skolen og i undervisningen.
Såvel elever som ansatte på gymnasiet har spillet en vigtig rolle i arbejdet, der koordineres, igangsættes og tilrettelægges i skolens miljøråd.
LÆS OGSÅ: Søren Anker åbner take-away restaurant i Risskov med asiatisk mad
Forud for det grønne flag er der arbejdet ihærdigt i et år med tiltag, der skal skabe bevidsthed hos skolens elever om behovet for bæredygtighed og klimavenlighed.
Blandt andet plantes æbletræer, der arbejdes med indsamling af genbrugsflasker, eleverne har arrangeret tøjbyttedag med fokus på genbrug, kantinen arbejder på at bruge flest mulige økologiske råvarer, der arbejdes på at begrænse energiforbruget, og der er sat gang i et udviklingsarbejde med at gøre skolens udearealer såvel bæredygtige som mere indbydende og brugbare i hverdagen.
Det blot nogle af de konkrete tiltag, der er arbejdet med i det forgangne skoleår for at opnå titlen som 'Grønt Gymnasium. Derudover er der blevet arbejdet med bæredygtighed og klima i forskellige fag – ikke mindst biologi og naturgeografi.

Drømmer om solpaneler

For fortsat at kunne kalde sig 'Grønt Gymnasium' arbejder elever og ansatte på Risskov Gymnasium videre med at gøre skolen grønnere, og der bliver blandt andet set på muligheden for at optimere bygningerne yderligere i retning af mindre energiforbrug, ligesom der drømmes om solpaneler på taget.
LÆS OGSÅ: Bilist påkørte dreng i Risskov og stak af
Af flere grunde prioriteres klima og bæredygtighed på Risskov Gymnasium. Først og fremmest er der et stort behov for, at alle gør noget ved klodens klimaproblemer. Dernæst er det er det også skolens opgave at klæde eleverne på til at gøre noget ved disse problemer – det er en vigtig del af gymnasieelevernes dannelse.

Skabe opmærksomhed

Og selv om det er små ting, Risskov Gymnasium kan bidrage med i forhold til globale klimaproblemer, så ligger det skolen på sinde at skabe opmærksomhed om, hvad den enkelte kan gøre for at bidrage. Som en elev fra skolens miljøråd udtalte efter et energitjek med Ung Energi: ”Når jeg hører, hvad vi kan gøre på skolen, så tænker jeg også over, hvad jeg kan gøre derhjemme.”

Publiceret 20 October 2017 07:30

SENESTE TV