Åbent hus på plejehjem sikrer lokal samhørighed

Alle aarhusianske plejehjem holder åbent hus den næste måneds tid. Målet er at skabe endnu større kendskab til plejehjemmene og øge samarbejdet med lokalområdet

Spejderne, børnehaver, musiske foreninger og mange andre har det til fælles, at de besøger og samarbejder med plejehjemmene i Aarhus.
I oktober og november holder alle plejehjem på forskellige datoer åbent hus, hvor alle interesserede kan kigge forbi:
“Selvom du er flyttet på plejehjem, vil du gerne bevare eller udvikle relationer og venskaber og deltage i oplevelser. Det hjælper mange medarbejdere og ildsjæle med, som har gode ideer til aktiviteter, siger Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg, i en pressemeddelelse.
“Vi vil med åbent hus sikre, at både samarbejdet med lokalområdet og brugen af plejehjemmene kan udvikle sig fremover. Det er samtidig en anledning til at vise, at aarhusianske plejehjem er præget af dygtige medarbejdere, energiske frivillige og pårørende og forstandere, som alle har skabt hjemlige plejehjem, og hvor dyre- og planteliv er tænkt ind mange steder. Kommende beboere kan også tjekke, om det ene eller det andet plejehjem, er noget for dem.”

Skaber vedvarende relationer

Forstander på Plejehjemmet Hørgården, Birgitte Thorup Asmussen, glæder sig til åbent hus, som de har tænkt sig at holde 11. oktober:
“Vi vil gerne have endnu mere samarbejde med lokalområdet, selvom vi allerede har et højt aktivitetsniveau. Vi samarbejder med idrætshøjskolen, har et kor med en musikterapeut, frivillige bruger vores have efter petanque, strikkedamer kommer på plejehjemmet og hygger, og det udvikler sig jo nogle gange til sang. For os handler det om, at vi kan dele mere liv, og vi vil gerne skabe vedvarende relationer for beboerne,” siger Birgitte Thorup Asmussen.
Plejehjemmet Hørgården fik i september 24 nye beboere i form af unge studerende, som har lejet sig ind i tomme utidssvarende plejeboliger. De unge bliver også inviteret med til åbent hus.

Most dine æbler

11. oktober holder Plejehjemmet Solbjerg også deres åbent hus, og der kan borgerne moste medbragte æbler:
“Vi har et lokalsamfund, hvor vi kender hinanden rigtig godt. Mange besøger og bruger plejehjemmet, og ved åbent hus, kan vi vise nytilflyttede plejehjemmet. Folk finder måske på nye frivillige aktiviteter, og så kan alle komme og moste deres æbler. Det gjorde børnehaven i sidste uge,” siger Marianne Pind, forstander, Plejehjemmet Solbjerg.
Alle datoer for åbent hus på plejehjemmene kan findes her.

ksk
 

Publiceret 11 October 2017 09:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV