Gratis vaccination i Matas mod influenza

Tilbuddet 1. og 7. oktober gælder ældre og andre i risikogruppen

Alle over 65 år, svært overvægtige med BMI på over 40, gravide i mere end 12. uge, førtidspensionister samt personer med visse kroniske sygdomme kan gratis blive vaccineret mod influenza.
LÆS OGSÅ: Apotek stopper med at holde døgnåbent
Det foregår søndag 1. oktober i Matas i Bruuns Galleri og i Storcenter Nord kl. 10-13 samt lørdag 7. oktober i Søndergade og Storcenter Nord også kl. 10-13.
Vaccinationerne foretages af sygeplejersker fra Danske Lægers Vaccinations Service.

Dræber tusinder

Hvert år dør mellem 1.000 og 2.000 mennesker i Danmark på grund af influenza, og de år, hvor influenzaepidemier raserer, stiger dødstallet med mellem 1.000 og 3.000 i vinterhalvåret. Heldigvis er det nemt at blive vaccineret.
“Folk har for alvor fået øjnene op for, at influenza faktisk er en alvorlig sag. Personer i risikogruppen rammes hårdt af influenza og kan nemt udvikle følgesygdomme som for eksempel lungebetændelse, der ofte forårsager dødsfald,” udtaler Mogens Rishøj, cheflæge hos Danske Lægers Vaccinations Service, i en pressemeddelelse.
Borgere, der ikke hører til risikogruppen, kan også blive vaccineret ved at betale 160 kroner til sygeplejersken i butikken.
jesl

Publiceret 29 September 2017 13:00

SENESTE TV