De vil gentænke Risskov med fuldmånefest

4. november vil Risskov lyse op til stor fuldmåne-event. Der er informationsmøde på søndag

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Risskov vil ikke holde sig tilbage her i dette kulturhovedstadsår. Områdets største forening - VRI - forsøger nu at gentænke Risskov med 'Move for life - fuldmåneevent'. Det kommer til at foregå 4. november klokken 14-22 i Risskov og omegn.
“Vi vil gerne hylde og gentænke fællesskabet, bevægelsessundhed og store oplevelser. Derfor indkalder vi til stormøde søndag 17. september klokken 15-17 i Bellevuehallen i Risskov og håber at se alle områdets foreninger, udøvende kunstnere og frivillige. Kort sagt alle der vil deltage aktivt eller tilbyde en aktivitet til fuldmåneeventen,” forklarer projektleder Annelise Birch Larsen.
Hun er formand for VRI Gymnastikafdeling, som er projektets arbejdsgruppe. Her sidder Anne Seier Grønne også. Hun er også med i VRI Gymnastiks bestyrelse.
“Vi håber på at se en masse aktører, der vil komme med deres gode idéer til aktiviteter. Det kommer til at handle meget om lys, kor og koncerter. Vi har også en idé om, at vi skal ned til stranden og vandet, og hvis vejret er med os, kunne det blive flot med fuldmånen,” siger hun.
Tanken er, at kultur og idræt skal gå hånd i hånd, og at sådan en event kan give nye samarbejdsmuligheder mellem foreninger og enkeltpersoner.
“Vi har fået kirken og biblioteket med, og det er jo to store kulturinstitutioner, så nu har vi fået lagt en oplyst vandringsrute på cirka fem kilometer med plads til afstikkere, som folk kan gå den 4. november,” siger Annelise Birch Larsen, der håber, at fuldmåneseventen kan tiltrække mellem 3. og 5.000 mennesker.
Arbejdsgruppen har været i gang med projektet siden december, da den blev inviteret af DGI, som vil gentænke motion og bevægelse gennem 100 idrætsevents i Region Midtjylland. Og her er en af dem i Risskov.

Hemmeligt musiknavn

“Vi håber, at det her på sigt kan føre til et kulturhus i Risskov. Vi ønsker at Rethinke Risskov. Hvad er der af aktiviteter her i området og klubber og få det til at spænde sammen på sådan en dag. Jeg synes, der mangler et kulturhus her i Risskov. Og jeg ser sådan et fuldmånearrangement som et skridt på vejen til det. I det daglige mangler vi et samlingspunkt med plads til levende musik og fællespisning. Og det kunne være måske godt være her i Bellevuehallen,” siger projektlederen og oplyser, at der i øvrigt kommer et stort - endnu hemmeligt -lokalt musiknavn 4. november.
“Vi arbejder også på en idé om noget fællesspisning. Det hele er i fællesskabets ånd og for hele familien. Vi samarbejder på tværs og vil gerne have folks øjne op for, hvad der rent faktisk sker i lokalområdet. Ved at arbejde med det her projekt er vi selv blevet klogere på, hvor meget der rent faktisk sker her i Risskov,” fortæller Anne Seier Grønne.
Læs mere på Facebook 'Move for life / Rethink Risskov'. 
 

null

Publiceret 14 September 2017 12:00

SENESTE TV