Risskov-plejehjem omdannes til kollegie

Plejehjemmet Hørgården tilbyder 24 boliger til studerende og håber at finde unge studerende, som frivilligt vil cykle og spille kort med plejehjemsbeboerne

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Plejehjemmet Hørgården i Risskov hjælper nu 24 boligløse studerende til indflytning straks.
“Vi søger unge beboere, som har lyst til at deltage i et tilbud om samvær på tværs af generationer. Det er helt i tråd med vores arbejde med frivillighed. Jeg håber, at de unge vil falde godt til og føle sig velkomne. Når vi rykker tæt sammen, oplever vi at stå meget stærkere og bedre lykkes med at skabe glæde og livskvalitet for beboere og frivillige. At bringe mennesker sammen giver mange skønne idéer og flere kompetencer kommer i spil,” siger Susanne Sejr, områdechef, Sundhed og Omsorg.
Hun understreger, at det ikke er et must, at de unge skal tilbringe tid sammen med de ældre,
Hørgården har siden 2013 udlejet tomme små og utidssvarende plejehjemsboliger til studerende på en midlertidig lejekontrakt. Kontrakterne blev ikke forlænget, da Sundhed og Omsorg havde en kraftig forventning om, at boligerne igen skulle bruges af plejekrævende ældre, som stod på venteliste til en korttidsplads efter at være blevet udskrevet fra hospitalet. Der er aktuelt fundet andre løsninger, så boligerne udlejes derfor igen midlertidigt. De 24 boliger på Hørgården skal derefter i henhold til Boligplanen benyttes som korttidspladser.
“Der var i foråret et kraftigt behov for ekstra akutpladser til plejekrævende ældre, men situationen ændrede sig og vi fandt forskellige andre løsninger her og nu. Jeg er derfor glad for, at vi så alligevel kan hjælpe nogle af de mange unge studerende i Aarhus, som leder efter en bolig,” siger Jette Skive (DF), rådmand, Sundhed og Omsorg.
På plejehjemmet Hørgården glæder forstander Birgitte Asmussen sig til de unge flytter ind:
“Jeg håber på, at det bliver en succes. Det, jeg tænker, vi kan tilbyde, er, at man kommer ind i et hus, hvor man føler sig velkommen, og hvor man har mulighed for noget godt at spise og ikke mindst socialt samvær. Få noget genkendelse i det familiære, som man måske savner, når man bor på kollegie og måske er kommet langt væk hjemmefra. Det kunne være dejligt, hvis der sker en form for generationsbrobygning,” siger Birgitte Asmussen,
Aktiviteterne kunne være mange forskellige såsom cykling i rickshaw, brætspil, musik, kortspil og strandture.

null

Publiceret 13 September 2017 14:30

SENESTE TV