Nu kan du spille krolf ved spejderhuset i Sabro

Sabro IF opretter en afdeling i klubben for krolf, som har fået godt tag i lokale borgere

Af
Af Jeppe Rafn

Hver tirsdag formiddag klokken 10 mødes en flok mænd og kvinder ved spejderhuset ved Sabrohallen. De mødes for at hygge sig og spille krolf på de to krolfbaner, der er blevet lavet på græsset ved spejderhuset.
“Der er kommet en del for at spille de seneste mange tirsdage,” fortæller Lone Tolstrup, der er aktiv i Sabro IF.
Idrætsklubben har overtaget og renoveret spejderhuset, der ikke har været brugt i flere år. Der er blevet malet og lagt nyt gulv, og krolfspillerne har bidraget til at gøre huset til et hyggeligt samlingssted.
“De kommer fra idrætslivet, så de gør meget af sig selv og har blandt andet malet flagstangen og rengjort bedene,” fortæller Lone Tolstrup.

Henvendelse fra DGI

Det var en henvendelse fra DGI, der fik Sabro IF til at sætte krolf på menuen. Lone Tolstrup fik tjansen med at løbe det i gang, og hun tog kontakt til Vagn Nielsen, som hun kender fra 'gamle dage' i fodboldafdelingen. Vagn fandt et par venner, der også ville være med til at tage et slæb, og så var man i gang.

Sabro IF har købt kugler og køller til 25 spillere.

Sabro IF har købt kugler og køller til 25 spillere.

Afdeling i Sabro IF

Krolfsporten har allerede fået så godt tag i lokale borgere, at Sabro IF har besluttet sig for at oprette en selvstændig krolf afdeling i klubben. Søndag 3. september kl. 10 er der stiftende generalforsamling ved spejderhuset for alle med interesse for krolf. Man starter med at spille 12 huller, hvorefter man går indenfor og får en kop kaffe og afholder stiftende generalforsamling.
Det er også tanken, at krolfbanerne skal kunne benyttes i forbindelse med sociale arrangementer udenfor klubregi.

Hvad er krolf?

Krolf er en blanding af krocket og golf. Det spilles med en kraftig kølle og store kugler, som man kender det fra krocket, mens spillereglerne minder meget om golf. Det gælder om at bruge så få slag som muligt på at få kuglen i hul.
En 'rigtig' krolfbane består af 12 huller, anlagt på græs og eventuelt med forhindringer undervejs. Hullerne varierer i længde, ligesom terrænnet og forhindringer kan afvige fra hul til hul.
Krolf er en relativ ny sport i kraftig vækst. Ifølge DGI's hjemmeside er der alene i Østjylland etableret omkring 50 klubber i de senere år.

Publiceret 03 September 2017 09:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV