Galleri:

Preben udstiller Trøjborgs kendte ansigter

Hjortshøj-fotograf skaber foto-udstilling på Trøjborg med bydelens mange forretningsdrivende

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Hvem er de egentlig? Vi støder på dem hver dag, når der skal handles ind, håret skal trimmes eller sulten melder sig efter take out-mad. Men hvem gemmer sig bag butiksfacaderne? Det har længe været kilde til nysgerrighed hos fotograf Preben Stentoft fra Hjortshøj. Derfor begyndte han for et år siden at fotografere de mange forretningsdrivende, der er på Trøjborg.
Udstillingen hedder 'Bag facaderne', og det er portrætfotos af mennesker, som har butikker i Aarhus Nord-bydelen.
Her udstiller han under hele festugen i Tordenskjoldsgade.
“Jeg vil gerne vise de mennesker, der arbejder her. De bruger rigtig mange timer her, og det er ofte ejerne selv, som står bag disken heroppe. Det er ret unikt her på Trøjborg. Jeg fik idéen til projektet, fordi min kone arbejder her på Trøjborg, og så tænkte jeg, at det egentlig kunne være meget spændende at tage billeder af de her mennesker. Jeg startede med Mogens Hestbek i urforretningen, og så udviklede det sig til at involvere alle. Der var flere butikker, end jeg lige havde regnet med,” siger Preben Stentoft.

Udstiller i container

Billederne bliver udstillet i en blå container.
“Jeg ville nok fylde for meget med 57 billeder ude på gaden. Og en container er med til at vække opsigt. Der kommer mange forbi hver dag. Jeg synes, projektet passer meget godt til Festugens tema om 'Bridging'. Jeg synes, det bygger bro mellem butiksejere og deres kunder,” fortæller fotografen.
'Bag facaderne' har åbent hver dag frem til og med 3. september fra klokken 9.30 til 21.00.

Der var fernisering på ’Bag facaderne’ i fredags. Her var et af Trøjborgs kendte ansigter Michael Sørensen fra Støvsugerhjørnet mødt op. Foto: Preben Stentoft

Der var fernisering på ’Bag facaderne’ i fredags. Her var et af Trøjborgs kendte ansigter Michael Sørensen fra Støvsugerhjørnet mødt op. Foto: Preben Stentoft

Publiceret 28 August 2017 22:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV