Drømmestart sikrer AGF sejr

AGF vandt på hjemmebane 2-0 over Hobro IK og fik dermed de første point på tavlen i årets Superliga

Af
Af Benjamin Lillelund

tipsbladet.dk

AGF skulle i dag forsøge at revanchere sig fra sidste uges skuffende nederlag til AC Horsens, da Hobro IK fredag aften kom på besøg. Det lykkedes til fulde med en sejr på 2-0.
AGF lagde aggressivt ud og fik efter et hjørnespark på halvandet minut inde i kampen et føringsmål. Et hjørnespark blev sendt ind i feltet, og ved klumpspil dukkede Nicklas Backman op fik en fod på bolden, som røg ind i nettet.
Den aarhusianske klub buldrede videre og kom frem til flere chancer over den næste periode, og det var flere gange til at blive en fordobling af føringen, men det forblev lige ved og næsten. Samtidig kom udeholdet bedre med i kampen, men heller ikke de kunne formå at rokere ved 1-0-stillingen til pausen.
I anden halvlegs start var det også tendens, at der var mange chancer, men intet kom ind over stregen. Hvor AGF var det dominerende hold i første halvleg, var det dog Hobro IK, som var det bedst spillende hold i den anden halvdel af kampen.
Det så længe ud til, at kampen skulle ende sådan, men to minutter før tid øgede Mustapha Bundu til slutresultatet 2-0 med en fantastisk scoring. Bundu tog et træk, afsluttede uden for feltet og kringlede den over i hjørnet til stor jubel for tilskuerne.
 

null

Publiceret 21 July 2017 21:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.