Glen Riddersholm på medaljejagt med AGF

AGF-træner mener, at holdet kan blande sig i toppen af Superligaen i denne sæson

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Når AGF sparker Superligaen i gang mod AC Horsens på fredag, er det Glen Ridderholms tredje sæson som cheftræner for byens hold.
Efter to skuffende bundplaceringer i de forgangne sæsoner, er det tid til at kigge op ad i tabellen.
Lokalavisen mødte ham efter en træning på Fredensvang.
“Det er altid interessant med målsætninger. Klubben meldte allerede ud sidste år, at målsætningen altid er medaljeslutspil. Så det handler om for os i den sportslige sektor at arbejde med de små detaljer i hverdagen. Finde de procenter og bygge ovenpå den gode afslutning, vi havde i sidste sæson. Tage det naturlige næste skridt i udviklingen af det her AGF-hold. Vi arbejder med en masse målsætninger i holdet, og så vil vi jo selvfølgelig jagte den helt store ambition om at ramme top 6. Det skal der slet ikke herske nogen tvivl om,” siger Glen Ridderholm, som overtog holdet midtvejs i sæsonen 2015-16, efter Morten Wieghorst blev fyret.
Konceptet er på plads, en del spillere har været i truppen i et år og så er der kommet markante forstærkninger i form af Jakob Ankersen, Pierre Kanstrup, Frederik Møller,Adama Guira og Tobias Sana.
“Vi har fået nye spillere ind så tidligt i forløbet til forskel fra sidste år, hvor vi hutlede os lidt igennem opstarten, og der skete alt for mange ting i tranfervinduet. Nu er vi på forkant, og det gør, at vi har langt større ro og dermed også et bedre fundament at tage det næste skridt ud fra,“ siger cheftræneren og nævner i samme åndedrag, at der næsten er to måneder tilbage af transfervinduet, og der kan ske utroligt mange ting.
Riddersholm forventer sig især meget af Ankersen og Kanstrup, som med tiden vil glide ind i truppens ledergruppe:
“Jakob Ankersen kommer jo ind og dækker en af de kantpositioner, hvor vi faktisk har sagt farvel til fem spillere. Det har været kærkomment at få ham i truppen. Det er en spiller, der kender den danske Superliga og den skandinaviske tilgang til spillet. Han er en afgørende spiller, og det er jeg sikker på, han også bliver for os. Allerede nu er han kommet godt ind i tingene, selv om han selvfølgelig har et efterslæb fra det seneste halve år i Belgien, hvor han ikke har spillet så meget,” siger den 45-årige træner og fortsætter:
“Så har vi fået Pierre Kanstrup ind, og han var anfører for Sønderjyske i sidste sæson, og jeg må sige, at det har været smertefrit indtil nu. Man kan godt mærke, at han er en erfaren spiller, der er vant til at tage et stort ansvar. Han er en rigtig god fyr udenfor banen og en konkurrencepræget spiller, når vi træner og spiller kamp, så det passer perfekt ind i gruppen.“
Planen med Frederik Møller, som Riddersholm kender fra sin FC Midtjylland-tid, er, at han skal konkurrere om venstre back-pladsen med Jens Stage og Daniels Thøgersen.

To fredagskampe

Startprogrammet for denne sæson byder på to fredagskampe hjemme mod henholdsvis AC Horsens og oprykkerne fra Hobro IK.
“Hvordan kampene falder, går jeg egentlig ikke så meget op i. Det, jeg går mest op i, er, hvad det er for nogle udfordringer, vi står overfor taktisk. I de to første hjemmekampe skal vi møde to defensivt-orienterede mandskaber, som er stærke fysisk og på standardsituationer. De er begge godt organiserede defensivt, og de lurer på hurtige omstillinger. Det ligger meget godt op ad de kampe, vi havde i slutfasen i foråret, så det handler om at fortsætte det spor, som vi sluttede af med, og spille disciplineret og være godt organiseret defensivt. Så har vi så mange dygtige spillere, der kan score det nødvendige antal mål. Vi håber, at de to fredagskampe gør, at den helt unikke støtte, som vi fik i specielt de sidste tre hjemmekampe, hvor der i alt var 44.-45.000 tilskuere på Ceres Park, kan gøre, at vi fortsætter ud af sejrssporet,” fastslår AGF-træneren.

Publiceret 12 July 2017 12:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV