Nye almene familieboliger på vej i Skødstrup

Aarhus Kommune har netop udpeget AL2Bolig som vinder af konkurrence om at bygge 55 nye almene boliger i Lauritshøj i Skødstrup

Aarhus Kommune har netop afsluttet en arkitektkonkurrence om 55 nye almene boliger i Skødstrup. Vinderen er Al2Bolig med et projekt tegnet af We Architecture i samarbejde med JWH arkitekter og By Munch.
De 55 nye boliger er familieboliger og skal bidrage til initiativet 'Hjem til Aarhus', som har som mål, at der i årene 2016-2019 gives tilsagn til i alt 1.600 boligforeningsboliger til familier.
”Vi skal skabe en mangfoldig by med gode boliger for alle, og med de 55 nye boliger i Lauritshøj tager vi endnu et skridt mod at realisere vores mål. Projektet viser samtidig den høje arkitektoniske kvalitet, vi ser i det almene byggeri i dag, og jeg glæder mig til at se det færdige byggeri,” siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.
Bebyggelsen har form af kædehuse/rækkehuse i 1-2 plan med opholdsområder i flere niveauer, som rettes mod de landskabelige kvaliteter og giver panoramaudsigt.
I bedømmelsen er der lagt væk på vinderteamets fortolkning af idéen om en grøn forstadsplantage, hvor landskab, fællesskab og boligens egenskab kombineres. Projektet fremhæves blandt andet for sit visionære fællesrum og sin balance mellem intimitet og kollektivitet, der skaber rum for både mindre naboskaber og store fællesskaber.
Direktør for Al2Bolig Allan Werge er stolt af vinderprojektet:
”I AL2bolig glæder vi os over, at vi kan bidrage med endnu en arkitektonisk smuk og velfungerende almen boligafdeling i Aarhus. Vi har valgt at udnytte det skrånende, så alle boliger får mest mulig udsigt, mens vi midt i bebyggelsen opfører et dynamisk fælleshus med tilhørende fællesareal, som bliver rammen om et stærkt fællesskab for beboerne,” siger han.
I konkurrencen har man for første gang taget udgangspunkt i den nye 'Kvalitetsguide til alment nybyggeri', som Teknik og Miljø udgav tidligere i år, og som skal være med til at sikre, at de mange almene boligbyggerier, der bliver opført de kommende år, får en høj standard og bidrager
til byens positive udvikling.
Konkurrencen er gennemført som en indbudt konkurrence, hvor tre boligorganisationer var inviteret til at komme med bud på udnyttelsen af
grunden i Lauritshøj til almene boliger. De tre boligorganisationer var Al2Bolig, Almenbo og Lejerbo.
ksaFakta

  • ”Hjem til Aarhus” er et initiativ, som skal sikre, at der i årene 2016-2019 bliver bygget mindst 1.600 nye, almene familieboliger i Aarhus Kommune.
  • Ved budgetforliget 2016-2019 afsatte forligspartierne 232 mio.
    kr. til byggerierne.
  • Boligerne skal bygges over hele kommune ikke
    mindst i områder, hvor der i dag er få almene familieboliger.

Publiceret 19 June 2017 09:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV