Skoleleder rykker fra Samsøgades Skole til Lisbjerg

43-årige Martin Appel Loft skifter skoleleder-job fra Samsøgades Skole til den voksende Lisbjergskole

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Fra by til forstad. Fra gammel til ny. Kontrasterne er til at få øje på for Martin Appel Loft, der fredag havde sidste arbejdsdag som skoleleder på Samsøgades Skole.
Mandag efter vinterferien venter der så nye opgaver på hans nye arbejdsplads, Lisbjergskolen.
Efter fem år på byskolen, der har 102 år på bagen, skifter den 43-årige uddannede skolelærer til Lisbjergskolen, som blev indviet i 2008.
I første omgang skal Martin Appel Loft være skoleleder for cirka 400 elever i Lisbjerg, hvilket er cirka 100 færre end på Samsøgades Skole. Men på sigt vil forstadsskolen vokse.
“Der var flere ting, der er attraktive ved at stå i spidsen for Lisbjergskolen. Skolen bliver med tiden dobbelt så stor, fordi området efter kommunens planer og beregninger vil vokse voldsomt i en årrække. Så min store opgave og udfordring i Lisbjerg bliver at fastholde platformen, være med til at udvikle et udskolingsmiljø. men også at ansætte en del flere lærere,” fortæller Martin Appel Loft, der fik en tidlig julegave, da han 16. december fik at vide, at jobbet som skoleleder på Lisbjergskolen var hans. Han afløser Lars Wørts, der er snart bliver 70 år og gerne vil på pension.

Smag for lokalsamfund

Martin Appel Lofts første lederjob var på Gedved Skole i Horsens Kommune som viceskoleleder. Her fik han smag for at arbejde på en skole i et lokalsamfund.
“Jeg kan godt li', at skolen bliver et naturligt omdrejningspunkt for det liv, der foregår i et lokalt distrikt. Det der med at bo i et bysamfund, hvor der er marker omkring, det gør bare noget særligt ved mentaliteten. Jeg har manglet noget i mit lederskab, og det kan jeg få i Lisbjerg med et lokalsamfund, hvor der er tæt sammenhæng mellem foreninger og skolen. Og det har jeg savnet som skoleleder for en byskole. Men så har der på den anden side været mange fordele ved at arbejde på Samsøgades Skole, hvor vi kan bruge kulturinstitutionerne i undervisningen, uden det kræver ret meget logistik,” siger Lisbjergskolens kommende leder, der er bosat i Brabrand med sin kone og fire børn i alderen 9 til 17 år tæt på sit barndomshjem og ifølge ham selv mindre end et håndboldkast fra Brabrandhallen, hvor der bliver brugt en stor del af fritiden som håndboldtræner i Brabrand IF.
“Det kan jeg slet ikke slippe. Jeg synes stadigvæk, det er fedt at komme ned og træne de her unger. Skabe relationer til dem og deres forældre,” siger han.
Martin Appel Loft kan se tilbage på fem gode år på Samsøgades Skole.
“Samsøgades Skole er en rigtig god skole, hvor lærerne laver gode faglige resultater med børnene. Jeg vil komme til at savne de mennesker, der er her,” siger Martin Appel Loft-Stillingen som ny skoleleder på Samsøgades Skole er netop slået op, og Majbrith Rosendal Frøsig Christensen bliver konstitueret skoleleder, indtil der er fundet en ny skoleleder.

null

Publiceret 16 February 2017 12:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV