Nystartet købmand satser på asiatisk

Nøglerne til købmandsbutikken på Bredevej 6 i Egå har skiftet ejer og ændret navn til Mini – Din Nærkøbmand

Af
Af Alexandra Bach

Når beboerne i nærområdet møder den nye købmand hos Mini - Din Nærkøbmand på Bredevej 6 i Egå, vil han sikkert ikke være et ukendt ansigt. 24-årige Thanh Pham har nemlig arbejdet i den gamle købmandsbutik i fire år, inden den forhenværende ejer valgte at sætte den til salg. Nu har han overtaget butikken med planer om at introducere asiatiske varer til beboerne i nærområdet.

Asiatiske råvarer

Thanh Pham fortæller, at han har valgt at tilføje de asiatiske varer i butikken, fordi det er her, han kan adskille sig fra andre, og har mulighed for at tiltrække kunder.
”Jeg kan jo ikke konkurrere direkte på pris med Føtex og Netto, som også er i nærområdet, men de har ikke de asiatiske varer, som jeg har, da de er helt specielle,” siger købmanden.
”Folk kender ikke alle varerne endnu, men jeg har fundet nogle rigtig gode opskrifter og hængt dem op på en hylde. På den måde lærer de, de asiatiske varer at kende, fortæller han”
Butikken slog dørene op 20. december, og ifølge Thanh har kunderne taget godt imod varerne.
”Folk synes, at det er rigtig fedt, og der er faktisk taget rigtig mange opskrifter fra hylderne, så vi er nødt til at printe dem ud hele tiden,” siger han og fortsætter:
”Nogle af de ældre mennesker i området, som har besøgt butikken, har også lige skulle prøve nogle forårsruller eller tangsalat. Det er jo lidt atypisk for ældre mennesker, men jeg tror bare, at de har brug for den rigtige rådgivning.

Der er masser af asiatiske varer på hylderne i den nyåbnede Mini - Din Nærkøbmand i Egå, som i øvrigt også tilbyder at køre ud med varerne til de ældre.

Der er masser af asiatiske varer på hylderne i den nyåbnede Mini - Din Nærkøbmand i Egå, som i øvrigt også tilbyder at køre ud med varerne til de ældre.

Kører ud med varer

Udover at drive butikken, finder Thanh også tid til at køre ud til ældre i nærområdet med varer. Det er en service, han gerne vil tilbyde.
”Der bor rigtig mange ældre mennesker i området, som måske ikke kan gå ud og handle. I den forbindelse har vi tilbudt folk at bringe det ud til dem gratis.”
Men han tilføjer dog, at de ikke har ressourcerne til at komme ud med enkeltvarer, ”Man kan ikke bare bestille cigaretter, for så kommer vi til at bøde for det i sidste ende. Det skulle gerne kunne løbe rundt, men hvis man skal have lidt af hvert, så må man meget gerne ringe.”

En oldschool købmand

”Jeg er en oldschool købmand, men på en ny måde. I min butik er der musik i baggrunden, spændende varer på hylderne, og så skal man skal føle sig hjemme i butikken,” siger han og fortsætter:
”Helt bevidst kalder jeg kunderne for gæster, for butikken betragter jeg som et hjem, og når folk kommer ind, så byder jeg dem velkommen, som om det er mit eget hjem,” siger han og afslutter med at fortælle, at han i fremtiden håber på, at folk vil tage godt imod butikken, og at den på sigt kommer ud over Egås grænser.

null

Publiceret 11 January 2017 06:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV