Showkemikere:

Vi vil skabe begejstring

I lørdags gik Aarhus Kemishow videre fra auditionen i Danmark har talent, men det vigtigste er ikke at vinde

Af
Tekst og fotos af Alexandra Bach

Kemistuderende fra Aarhus Univesitet Michael Madsen og Julie Kronborg håber på, at deres passion for kemi vil smitte af på hele familien Danmark. De har en mission, og det er at skabe begejstring for naturvidenskab.
”Vi synes, at det er fedt, at dommerne var begejstrede. Så er vores mål jo nået, for vi vil jo gerne skabe begejstring for kemi og naturvidenskab,” siger 25-årige Julie fra Risskov og forsætter:
”Det er helt klart vigtigst for os at få noget formidlet, mere end at vinde Danmark har talent. Så det vil klart være en højere sejr, hvis der sidder nogle ude i Danmark og tænker, hvor er det fedt, det der kemi, jeg skal da læse kemi på gymnasiet. Men selvfølgelig vil vi gerne vinde, for hvis vi kommer langt i programmet, så er der også mere opmærksomhed på kemi,” siger hun.

Dommernes kommentar

22-årige Michael fra Halse fortæller, at han synes dommerne sagde nogle gode, men også lidt fjollede, ting. Dog bed makkerparret især mærke i én kommentar fra dommerne.
”De sagde, at for mange mennesker har fysisk og kemi jo været rigtig kedeligt i folkeskolen, og så har folk ikke beskæftiget sig med kemi siden 7. klasse, hvor man måske har haft en eller anden gammel grå lærer, som har gjort det rigtigt kedeligt. Så for dem var det fedt at se, at naturvidenskab og kemi faktisk kunne være rigtig spændende og underholdende,” siger Julie.
”Cecilie Lassen sagde, at det var den første positive oplevelse, hun havde haft med det, hvor hun egentlig var underholdt, så det var dejligt nok at vide,” fortæller Michael.
Som det også kunne ses til audtionen lavede Julie og Michael forsøg med hverdagskemikalier. De fortæller, at det er i håb om, at danskere på den måde tør eksperimentere med kemi derhjemme.

Aarhus Kemishow blev i 2016 Danmarksmestre i Science Show for andet år i træk.

Aarhus Kemishow blev i 2016 Danmarksmestre i Science Show for andet år i træk.

Kemi i øjenhøjde

”Vi bruger hverdagskemikalier, fordi vi lægger lidt op til, at folk også kan lave de her forsøg derhjemme. Det er ikke sådan, at man skal ud at investere i nogle kemikalier, som er helt umulige at få fat på. Hvis bare man har noget eddike, mælk, rødkål og forskellige afløbsrens, så kan man også lave noget spændende ud af det, og folk kan måske bedre relatere til det, hvis det er noget, som de kender og bruger,” fortæller Michael.
”Det handler også om at få kemi ned i øjenhøjde, fordi der er mange, der har en eller anden forestilling om, at det der sker på universitetet, det er langt væk. Den distance vil vi gerne gøre mindre ved netop at tage nogle hverdagskemikalier ind, for der er kemi overalt i hverdagen. Der er mange, der ikke tænker over, hvor meget kemi, der egentlig er i mange naturlige ting” tilføjer Julie.
Julie og Michael afslutter med at understrege, at deres deltagelse ikke handler om dem, men om det de gør. De håber på at kunne videreføre passionen for kemi: ”Hvis folk kan huske nogle af de forsøg, vi laver, så er det federe, end hvis de kan huske os.”

null

Publiceret 10 January 2017 11:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV