Psykiatrisk Hospital får strakspåbud:

For dårlig reaktion efter psykotisk patient forsøgte at kvæle ansat

Arbejdstilsynet giver Aarhus Universitets-hospital påbud for dårlig opfølgning

Manglende opfølgning og analyse efter en alvorlig ulykke, hvor en bæltefikseret patient vristede sig fri, har udløst et strakspåbud til afsnit P3 på Afdeling P på Aarhus Universitetshospital, Risskov.
Ulykken skete i forbindelse med et vagtskifte, hvor den bæltefikserede psykotiske patient fik vristet sig fri af sit bælte om maven. Patienten, der stadig var fikseret om fødderne, bad efterfølgende om et glas vand og benyttede situationen til at gribe fat i den ansatte, som patienten forsøgte at kvæle. Tililende kolleger fik overmandet patienten, der blev pacificeret og overført til en anden afdeling. To ansatte kom til skade ved hændelsen. Begge blev undersøgt på skadestuen og personen, der blev forsøgt kvalt, er nu sygemeldt.
Episoden, der skete 30. oktober 2016, er politianmeldt. Der er også tilbudt krisehjælp til de berørte medarbejdere.
Der er dog ikke efterfølgende lavet en plan for, hvordan man i fremtiden kan sikre sig mod lignende tilfælde. Dette påpeger Arbejdstilsynet, som også hæfter sig ved, at den analyse, som afdelingen har lavet, “ikke stod mål med episodens alvorlige karakter,” som det hedder i en pressemeddelelse.
Arbejdstilsynet mener, at der burde have været udført en såkaldt kerneårsagsanalyse. Dette vil Afdeling P gøre i fremtiden. Samtidig arbejder afdelingen med andre konkrete tiltag, der skal forhindre lignende ulykker
csj

null

Publiceret 10 January 2017 15:45

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV