Christoffer Vigen foran Studentervæksthuset på Møllevangsallé. Her holder hans virksomhed Opia til.

Christoffer Vigen foran Studentervæksthuset på Møllevangsallé. Her holder hans virksomhed Opia til.

Egå-dreng får studiejobs til at vokse på træerne

21-årige Christoffer Vigen fra Egå har formidlet 100 studiejobs til medstuderende på et halvt år med sin virksomhed Opia

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Mens de fleste studerende er gået på sommerferie, møder 21-årige Christoffer Vigen ind hver dag i Studentervæksthuset på Møllevangsallé for at passe sin virksomhed.
Navnet på den er Opia, der betyder vejen til viden. Og missionen er klar: At give studerende erhvervserfaring.
“Det kan godt lyde lidt filantropisk. Men hovedformålet med Opia er ikke at tjene penge, men at skabe og formidle studiejobs,” siger den økonomi-studerende og fortsætter:
“Jeg har set flere undersøgelser, der viser, at ledigheden efter endt uddannelse falder markant, hvis du har haft et studiejob under din uddannelse.”
Virksomheder kan købe en ydelses-pakke hos Opia, der har gjort rekrutteringsarbejdet, og sørger dermed for, at det er den helt rigtige studerende, virksomheden får i job.
Det er foreløbig gået over al forventning:
“Vi har på et halvt år formået at hjælpe over 100 af vores medstuderende og selv ansætte fem studentermedhjælpere,” siger Chrisoffer Vigen, der kommer fra Egå.
Med 'vi' mener han 23-årige Mathilde Skydt Ganderup, som læser virksomhedskommunikation og 22-årige Anders Alrøe, der læser informationsvidenskab.
Det er trioen, der driver Opia:
“Det giver et godt miks, at vi hver især læser noget forskelligt. Det er næsten ligegyldigt hvilket forretningskoncept, du har, hvis du ikke har det rette hold.” siger han.
De tre var alle trætte af, at der ikke var studiejob nok, og på den baggrund grundlagde de Opia, der også har udviklet sig til at kunne tilbyde enkelte freelanceopgaver som oversættelser og bogholderi-opgaver.
“Uden det skal lyde for 'flødet' vil jeg gerne være med til at gøre en forskel og hjælpe studerende og få fokus på det vigtige i at have et studiejob og komme væk fra det karakterræs, der hersker. Jeg vil vove at påstå, at erhvervserfaring er langt vigtigere end et 12-tal i et eller andet fag,” fastslår den unge iværksætter,
I takt med, at der er kommet flere kunder i butikken er håbet, at de tre ejere på et tidpunkt kan leve af Opia.
“Planen og håbet er da, at vi kan leve af det, når vi er færdiguddannet. Vi lægger hver cirka tyve timer om ugen i Opia. Vi lærer en helt masse af det og får værktøjer, vi kan bruge senere. Og så har vi ambitioner om at blive Danmarks bedste,” siger han,

null

Publiceret 31 July 2016 06:00

SENESTE TV