DEBAT:

Lufthavn ved Thomasminde er en omgang ugennemtænkt skrammel

Af Torben Hansen Majgårdsvej 63, 8400 Ebeltoft

Det er beskæmmende og foruroligende, at der i Aarhus Kommunes ledelse sidder en del mennesker med så stor ligegyldighed overfor så mange tusinde/måske mere end 100.000 menneskers ve og vel og for samme menneskers trivsel og måske deres økonomiske ruin.
Inden for ganske få år, mens lufthavnskrigen har racet, har Aarhus Kommune solgt i hundredvis af grunde og godkendt salg af private grunde i det område, som en ny lufthavn påtænkes bygget. Yderligere vil starter og landinger komme til at påvirke med ulidelig støj for måske mere end 100.000 mennesker i områder som Todbjerg, Elev, Lystrup, Studstrup, Skødstrup, Hornslet, Rønde, Egå, Hjortshøj, Trige, Grundfør, Søften, Hinnerup, Foldby, Norring, Vitten, Kasted, Hammel, Skjoldelev, bare for at nævne nogle af de værdiforringede og helbredsødelæggende områder.
Jeg kan forestille mig, at alle disse mennesker vil forlange erstatning for både den forringede eller ødelagte økonomi og helbred.
Jeg kunne foreslå, at alle disse økonomiske krav skal sendes til de hjerteløse mennesker, der stemmer for en tåbelig ny lufthavn ved Thomasminde.
Som et kuriosum vil jeg gerne stille et spørgsmål til de selvsamme førnævnte personer.
Hvem skal betale de mange hundrede millioner eller måske en til to milliarder, det vil koste at flytte Skandinaviens største knudepunkt for elektricitet, som ligger lige der, hvor start og landingsbanerne skal ligge? Lige der ligger samlingsstedet for højspændingstransport mellem Norge, Sverige, Nord- og Vestdanmark, Studstrupværket og ikke mindst hele Europa.
Ligger der beregninger for, hvor utroligt dyrt det vil blive? Hvis beregningerne er til stede, så glem ikke at lade befolkningen i Østdanmark få det at vide.
For mig at se er eneste alternativ at forlænge motorvejen til en nybygget TIRSTRUP Lufthavn, og eventuelt lade Letbanen følge samme tracé for derefter at ende i Grenaa.
Det vil helt sikkert blive en fornuftig løsning for os alle, modsat den omgang ugennemtænkt skrammel, som Aarhus kommune har fundet på i en vild drøm eller et mareridt.

Publiceret 23 June 2016 13:15

SENESTE TV