Letbaneskinner bliver lagt ned ved Ringvejen

Der bliver nu lagt skinner ned i det største vejkryds på letbanestrækningen

Så er letbanearbejdet kommet til krydset mellem Ringvejen og Randersvej. Det er det største kryds på letbanestrækningen, og fra fredag 24. juni klokken 20 bliver der lagt skinner ned. Samtidig bliver der også lagt skinner ned i krydset Brendstrupgårdsvej og Olof Palmes Allé.

Resten af weekenden skal asfalten i krydset skæres og graves op, hvilket vil medføre nogen støj – også om natten. Mandag 27. juni fortsætter arbejdet med at støbe beton og lægge skinner i krydset. Til sidst asfalteres krydset, så letbaneskinnerne ligger i niveau med vejen. For at bevare muligheden for at krydse Randersvej, udføres arbejdet i to faser af hver cirka to ugers varighed. I fase ét sløjfes to venstresving i Ringvejskrydset: Dels venstresving fra Randersvej mod Vejlby Ringvej, dels venstresving fra Vejlby Ringvej mod Randersvej.
I fase to er det det samme, men der er det heller ikke muligt at svinge til venstre fra Randersvej mod Hasle Ringvej.
I stedet vil der være omkørsel ad Vorregårds Allé samt Stockholmsgade, Frederikshaldsgade og Brendstrupvej. Der opstilles trafiktavler på stedet, og omkørselsvejene vil være tydeligt markerede i hele perioden. Når anlægsarbejdet er afsluttet, kan der atter køres normalt i Ringvejskrydset, oplyser Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.
De første skinner bliver lagt ned ved Randersvej, hvor den krydser Hasle og Vejlby Ringvej, hvor der cirka er 30.000 køretøjer i døgnet.
For at reducere generne mest muligt for trafikanterne, udføres skinnearbejdet derfor hen over sommerferien, hvor der traditionelt er mindre trafik.
"I så trafikeret et vejkryds kan det ikke undgås, at bilisterne kommer til at mærke vores tilstedeværelse. Vores erfaring fra de krydsninger vi har udført frem til nu, er dog, at bilisterne tackler udfordringerne med både tålmodighed og forsigtighed. Det håber vi fortsætter – og så kan vi alle glæde os over, at krydsningerne er de sidste arbejder, hvor letbanen for alvor generer trafikken, siger Jørgen Hansen, anlægschef for Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.
/CKO

Publiceret 22 June 2016 14:00

SENESTE TV