Letbane-arbejdet kommer til at larme en del i weekenden

Fra fredag 10. juni er arbejdet med letbanen kommet mere nord på

Arbejdet med letbanen krydser nu Olof Palmes Allé og Nehrus Allé. Det er det femte sted, hvor letbanens skinner bliver lagt ned.
Arbejdet er i fuld gang flere andre steder i byen, og nu er det altså nået til det store kryds i Aarhus Nord, oplyser Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.
Arbejdet begynder fredag 10. juni klokken 20 med opstilling af trafikskilte. I løbet af weekenden graves vejkrydset op, hvorefter der støbes et fundament af beton. Efterfølgende lægges skinner, der støbes ned i endnu et lag beton og til sidst asfalteres krydset, så skinnerne er i niveau med vejen.
Særligt arbejdet i weekenden 10.-12. juni, hvor asfalten skæres og graves op, kan medføre støj – også om natten. Aarhus Kommune har givet Aarhus Letbane dispensation til at arbejde hele døgnet, så opgaven kan afsluttes hurtigst muligt og derved reducere generne for trafikanterne i området.
Man forventer, at det tager cirka en måned.

Arbejdet i krydset på Olof Palmes Allé – Nehrus Allé er fordelt i to faser, der hver forventes at vare cirka to uger.
I fase ét vil det ikke være muligt at svinge til venstre fra Nehrus Allé ind på Halmstadgade.
Det samme gælder i fase to, hvor det heller ikke vil være muligt at dreje til venstre ad Olof Palmes Allé fra parkeringspladsen foran Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Der opstilles trafiktavler på stedet og anvises alternative ruter for trafikanterne.
Når anlægsarbejdet er afsluttet, vil det atter være muligt at svinge til venstre i krydset.
 
/CKO

Publiceret 08 June 2016 14:45

SENESTE TV