Langenæs Bageriet slår stort brød op i Risskov

3. december åbner Langenæs Bageriet nyt drive-in-bageri på Grenåvej

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Mens traditionelle bager-forretninger lukker rundt i landet, går Langenæs Bageriet mod strømmen. På torsdag 3. december klokken seks udvides kæden fra to til tre bagerier, når der åbnes på hjørnet af Grenåvej og Lystrupvej i Risskov.
I lighed med hovedkvarteret på Langenæs Allé bliver det med drive-in-luger, så der er mulighed for at købe bagerbrød og morgenkage fra bilen. Et tiltag, som Langenæs Bageriet har haft stor succes med siden åbningen i 2010 på Langenæs Allé.
“Der bor rigtig mange mennesker i området, og der er mega mange pendlere, og jeg synes da, det er en synd og skam, hvis de skal nøjes med tankstationsbrød. Vi har været i gang med byggeriet i et halvt år på Grenåvej, og jeg troede faktisk ikke, at vi blev færdige før jul, men det er kun glædeligt, at vi er klar. Det er et trafikknudepunkt, og vi glæder os helt vildt til at åbne,” siger Michael Spottag, der sammen med sin hustru Mitzi har drevet bagerforretning siden 1993.

Service og kvalitet

“Jeg har det lidt som om, det er vores barn, der flytter hjemmefra, men jeg har en god fornemmelse,” siger den 53-årige bagermester og fortsætter:
“Vi vil gerne gøre op med alt det ligegyldige brød, der findes. Vi skal ikke konkurrere på prisen, men på service og kvalitet. Det er her, vi kan gøre en forskel. Den yngre generation har mange flere holdninger til fødevarer end min generation. De er meget mere bevidste om, hvad de putter i munden.
Det nye drive-in-bageri i Risskov bliver på 750 kvadratmeter fordelt på to etager. Til forskel fra bageriet på Langenæs Bageri er der åbnet mere op, så kunderne kan se bagerne i arbejde.
Udvidelsen stopper ikke i Risskov. Der er planer om at åbne bageri i Horsens, og Spottag har planer om endnu flere bagerier.
“Jeg kan sagtens forestille mig, at der kommer flere butikker her i kommunen. Der findes rigtig mange byer, der ikke har en bagerforretning. Og jeg mener, at der altid er plads til en god bager. Så jeg tror, vores kæde kan blive meget stor. Kun fantasien sætter grænser. Når det så er sagt, skal vi passe på med at vokse hurtigere, end vi magter,” siger Spottag, der med udvidelsen kommer til at stå i spidsen for over 150 ansatte, heraf en del studerende, der er deltidsansatte.

Det er her på hjørnet af Grenåvej og Lystrupvej, at Langenæs Bageriet åbner på torsdag 3. december klokken 6.

Det er her på hjørnet af Grenåvej og Lystrupvej, at Langenæs Bageriet åbner på torsdag 3. december klokken 6.

Langenæs Bageriet

  • Langenæs Bageriet blev oprindeligt grundlagt i Nordborggade i 1984 af Hanne og Finn Spottag med sønnen Michael som eneste medarbejder. Forinden havde de haft bagerier på Grønningen og i Frydenlund.
  • Efter en del udvidelser flyttede bageriet i 2010 til Langenæs Allé 14, hvor det genåbnede som drive-in-bageri.
  • Bageriet på Grenåvej bliver det tredje i kæden, der også tæller et bageri på Rosenvang Allé i Højbjerg.

Publiceret 02 December 2015 10:30

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV