Kærligheden fik Felisha fra Hollywood til Risskov:

Babysmil afløser filmstjerner

Felisha Pedersen har startet nyt arbejdsliv i Danmark med amerikansk koncept

Af
Af Kim Skovrup Andersen

"Kærlighed”. Det er det første og et af de få danske ord, der kommer ud af munden på amerikanske Felisha Pedersen, da Lokalavisen besøger hende på Norddigesvej i Risskov. For det er kærlighed, der er grunden til, at den amerikanske fotograf nu befinder sig i Danmark. Kærlighed til manden Bo Pedersen, som hun blev gift med i hjemlandet for fire et halvt år siden. Og kærlighed til fotografi-faget, der bevirkede, at hun grundlagde sit firma, 'Bébé Faces', der nu er flyttet med til Danmark.
“Min mand ville gerne hjem, og jeg var klar til at give det en chance. Jeg har altid elsket at rejse rundt og opleve nye steder. Jeg havde rejst i Europa før, men aldrig været i Danmark. Jeg kan godt li' at udfordre mig selv,” siger hun med et smil om at starte på en frisk i et nyt land.
I første omgang er planen at tage tre år i Danmark og så se, hvad der sker.
“Vi vil jo også gerne have nogle børn på et tidspunkt,” siger den 33-årige amerikaner.
Netop børn er hovedelementet i 'Bébé Faces', hvor hun fotograferer babyer. Et koncept, der ifølge Felisha Pedersen, er meget stort i 'Guds eget land'.

Får et kick

“Der ér bare noget over babyer. Jeg får et 'kick' ud af at fotografere dem, og det er en stor ting, De er så fine og nuttede, og det er noget helt særligt at forevige deres personlighed og fange øjeblikket. Det er faktisk ikke så svært, så længe de ikke kan gå, for så er de over det hele,” fastslår hun.
Felisha Pedersen har fotograferet, siden hun var ni år gammel, men hun gjorde oprindeligt karriere som produktionsassistent i filmbranchens højborg, Hollywood. Efter at have taget en bachelorgrad fra en af USA's mest anerkendte filmskoler arbejdede hun i en årrække på forskellige filmprojekter og derigennem mødt en række kendte skuespillere.
“Det var en utrolig tid, men jeg blev kun 'star-strucked' en enkelt gang, og det var, da jeg mødte Samuel L. Jackson til optagelserne af filmen 'Cleaner'. Han havde bare noget helt specielt, som er svært at sætte ord på. Det må være karisma. Og så var han bare helt nede på jorden og meget sød,” fastslår Felisha Pedersen.
Ellers har hun mødt stjerner som Meg Ryan, James Earl Jones, Martin Lawrence og mange flere.
Den største produktion, hun har arbejdet på er Star Trek-filmen tilbage i 2009.
Jeg stod for det al logistikken, der er omkring det at lave en film, og det var en spændende tid,“ siger hun.

Felisha Pedersen mødte Chris Pine under optagelserne til den første Star Trek-film. Privat foto.

Felisha Pedersen mødte Chris Pine under optagelserne til den første Star Trek-film. Privat foto.

’Word of mouth’

Efter en lidt stille start er der kommet gang i biksen i industrikvarteret i Risskov.
Det er altid svært, når man er ny, men jeg får mere og mere travlt. Det vi i USA kalder for 'word of mouth' og facebook har gjort, at kunderne godt kan finde herud.
“Jeg er faldet godt til her i Danmark. Det hårdeste ved at bo her er vejret,” siger hun og kigger ud på gråvejret gennem vinduet.
Men så er det godt, at turen snart går til Californien.
“Så langt er der heller ikke til USA, og der er jo hele seks ugers ferie til at rejse i. Det er jeg ikke vant til. Dér, hvor jeg kommer fra, har vi to ugers ferie, så der mange muligheder for at komme hjem til venner og familie med så meget ferie.” siger amerikaneren, der skal hjem og fejre sin mors runde fødselsdag.

Samuel L. Jackson er ifølge Felisha Pedersen den eneste, der for alvor har gjort hende ’star-strucke’. Privat foto.

Samuel L. Jackson er ifølge Felisha Pedersen den eneste, der for alvor har gjort hende ’star-strucke’. Privat foto.

Her har hun mødt Martin Lawrence, der nok mest er kendt herhjemme for ’Bad Boys’-filmene med Will Smith. Privat foto.

Her har hun mødt Martin Lawrence, der nok mest er kendt herhjemme for ’Bad Boys’-filmene med Will Smith. Privat foto.

Publiceret 23 October 2015 09:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV