Anne og Lars-Jørgen E. Pedersen glæder sig til at flytte ind i Ceres Panorama.

Anne og Lars-Jørgen E. Pedersen glæder sig til at flytte ind i Ceres Panorama.

Købere af Ceres-bolig:

“Vi faldt for beliggenheden”

Selvom der er et år til, at Ceres Panorama er færdigt, vælter lejlighederne over disken

Af
Louise Nyvang Burmeister

Ægteparret Elgaard Pedersen tager springet fra Lystrup til midtbyen.
Går fra en bolig på 176 kvadratmeter til 85. Og cirka 40 meter op i luften.
De har købt en lejlighed på 13. sal i Ceres Panorama - højhuset, som lige nu skyder i luften på Ceres-grunden midt i Aarhus.
Ligesom - i skrivende stund 109 - andre købere har de sat underskriften på en købsaftale uden at have set deres kommende bolig.
Byggeriet er nemlig kun nået til 9. sal ud af de i alt 20. Men ægteparret slog til, da de kunne se, at lejlighederne røg hurtigt.
"Jeg faldt for det, lige da jeg så området," siger Anne Elgaard Pedersen og fremhæver Brabrandstien, som løber lige neden for højhuset, men også Godsbanen, Botanisk Have og midtbyen, som i det i hele taget kommer meget tæt på.
Ægteparret så det i gangværende byggeri, som er tegnet af arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen, første gang 29. august. 11. september skrev de under på en købsaftale.
"Vi kunne se, at det begyndte at gå stærkt. Så vi slog til. Mavefornemmelsen var god," siger Lars-Jørgen Elgaard Pedersen.
Det bekymrede ikke ægteparret, at deres lejlighed på 13. sal slet ikke er opført endnu.
"Selvfølgelig er det problematisk, at det ikke står færdigt, men man kigger på billederne og tegningerne, og kan se udsigten via optagelser med drone-kamera, så det næsten er som at være der selv," siger Lars-Jørgen Pedersen.

Populært byggeri

Og ægteparret er langt fra de eneste, som har valgt at slå til, før det 70 meter høje panorama-højhus' 20 etager og 130 lejligheder står klar.
Nybolig, der står for salget af Ceres Panorama, er overvældet af interessen.
"Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Normalt er der en del lejligheder tilbage, når en bygning står færdig. Men mit bud er, at Ceres Panorama vil være udsolgt 10 måneder inden færdiggørelse, altså til jul," siger Johan Nairn, der er daglig leder af Nybolig Bruuns Bro og Aarhus City, der står for salget.
Byggeriet skyder lige nu i vejret med en etage hver 14. dag.
Priserne på ejerlejlighederne svinger fra 1,35 millioner kroner til op mod 12 millioner kroner for de store penthouse-lejligheder.
Den dyreste lejlighed er foreløbig solgt til 9,5 millioner kroner, oplyser Nybolig.

Potentiale til ikonbyggeri

Udsigten til at bo i et markant byggeri, som slutter sig til en lille håndfuld af højhuse i Aarhus, herunder det 18 etager høje Prismet i Ceres-krydset ved siden af, var ikke afgørende for Anne og Lars-Jørgen Elgaard Pedersens køb.
"Det er ikke derfor, vi har købt. Men hvis det sker, at det bliver et ikonbyggeri, så gør det da ikke noget," siger Lars-Jørgen Pedersen.
At området allerede er etableret med grønne områder og liv omkring, betød meget for valget af Ceres-grunden.
"Vi har også kigget på lejligheder nede på Aarhus Ø, hvor der også bygges meget nyt. Men vi synes ikke, at vi har ti år til at vente på, at området vokser op, og at der kommer liv dernede. Derfor har vi valgt en adresse her," siger Anne Elgaard Pedersen.
Det var også vigtigt, at alting i deres nye hjem bliver spritnyt.
"Vi har nået en alder, hvor vi ikke vil bruge tid på at vedligeholde eller istandsætte. Vi bruger vores tid på børnebørnene, golf og rejser, og det går den så rigeligt med," siger Anne Pedersen.
Og selvom det bliver svært at slippe Lystrup efter at have boet i forstaden i en menneskealder, så var det vigtigt for ægteparret at flytte, mens de stadig er friske.
"Det er vigtigt, at det er en beslutning, vi selv tager, mens vi endnu kan. Og andre ikke skal tage den for os," siger Lars-Jørgen Elgaard Pedersen.
De 130 lejligheder i Ceres Panorama er klar til indflytning 1. november 2016.

Publiceret 07 October 2015 07:00

SENESTE TV