Nattelivet skal være (endnu) mere sikker

Nyt samarbejde mellem restaurationer, kommunene og politiet

Af
Af Martin Hansen

Onsdag blev projekt "Århus Natteliv - helt sikkert" søsat. Og det skete, meget passende på en båd, nemlig diskotek M/F Broen på Århus Havn. Projektet er et samarbejde mellem restaurationer, politiet og Århus Kommune. Ideen er ikke opstået på grund af ballade i Århus. Faktisk har Århus et forholdsvis roligt natteliv. En tredjedel af voldsagerne opstår en i weekendtimerne.
Men målet er, at det også skal føles trygt at færdes i Århus Natteliv. Derfor skal det for eksempel være synligt, hvilke barer og restauranter, som gør noget ekstra for sikkerheden. Derfor arbejdes der på et certifikat, som kan tildeles de steder, hvor man har en klar strategi over for vold og narkotika.
"En slags smiley-ordning," kaldte rådmand
De tre parter vil sammen vurdere, hvordan man kommer ud til de unge med budskabet om, at nattelivet skal være og er ret sikkert. Det kan være at opfordre til hente/bringe aftaler med forældre, slå fast med syvtømmersøm at nattelivet er for voksne over 18. Det kan også være, hvordan dørmænd uddannes bedst muligt.

Basso finder stoffer

Efter præsentationene af projektet viste narkohunden Basso, hvorfor de mest hardcore pushere er sendt væk fra byens diskoteker. Blandt andet diskotek M/F Broen har kørt en hård linje over for gæster som tager og sælger narko. Det er blandt andet sket ved, at en narkohund får lov at snuse til gæsternes tøj. Hvis hunden så finder noget, så er det ud af vagten i en fart.
Basso demonstrede, at den på få minutter kunne finde skjult narkotika to steder på båden.

Nicolai Hommelhoff, som driver M/F Broen understregede, at det er vigtigt ikke at hvile på laurbærrene. Alle, som har en interesse i et sikkert natteliv skal arbejde sammen. Og projektet er nu sat i gang med netop det formål.

Borgemester Nicolai Wammen præsenterede projektet på M/F Broen.

Borgemester Nicolai Wammen præsenterede projektet på M/F Broen.

Publiceret 21 January 2009 16:05

SENESTE TV