Christoffer Christiansen er den nye glade købmand på Frederiksbjerg

Christoffer Christiansen er den nye glade købmand på Frederiksbjerg

Begejstret købmand i ny Rema i Midtbyen:

"Det må godt være personligt"

26-årige Christoffer Christiansen står i spidsen for den nye Rema 1000 på Frederiks Allé

Af
Trille Skøtt-Jensen

Butik "Vi er blevet taget rigtig godt imod her på Frederiksbjerg. Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra vores kunder," lyder det fra den 26-årige købmand Christoffer Christiansen.

Den nye Rema 1000 åbnede i marts, og samtidig blev Christoffer selv leder, købmand af butikken. Det er første gang, at han selv er købmand, men han har været i Rema-kæden, siden han var 15 år. Og han er begejstret for sin arbejdsplads. Det er en glad købmand, der er flyttet ind på Frederiks Allé.

Bidt af Rema som 15-årig

"Lige siden jeg som 15-årig fik arbejde som flaskedreng i Rema i Brabrand, hvor jeg er vokset op, har jeg været bidt af Rema. Jeg har altid mødt folk, der har troet på mig, og det har givet mig en masse selvtillid," fortæller han til Lokalavisen Aarhus.

Helt præcist var det mødet med direktør for Rema 1000 i Danmark, Henrik Burkal, der satte en Rema-ild i Christoffer.

"Han mødte op ude i Brabrand samme dag, som jeg var blevet ansat og kom og gav mig hånd. Han kendte mit navn, og vidste jeg lige var startet. Det var stort for 15-årige Christoffer," husker han.

Siden er det gået slag i slag i Rema-kæden. Christoffer Christiansen har både fået stx og hhx og nået at rejse jorden rundt, men ellers har den stået på Rema siden teenageårene. Han har fået en intern lederuddannelse, og han har haft jobs fra flaskedreng, lærling og nu til købmand.

"Jeg kan blive helt høj på Rema 1000. Der er bare så mange ting, som fungerer optimalt," lyder det fra den begejstrede købmand.

Jeg går ned til Christoffer

Hans helt store håb med butikken på Frederiks Allé er, at kunderne ikke bare vil sige, de går i Rema 1000 og handler.

"Målet er, at de siger, jeg går ned til Christoffer eller navnet på en af mine medarbejdere. Det må godt være personligt. Jeg har selv som barn handlet i større dagligvarebutikker. Der kender man ikke købmanden. Det gør man i Rema," siger han.

Christoffer siger hej til kunderne i butikken og kender allerede navnet på nogen af kunderne.

"Jeg siger også til mine ansatte, at de skal hilse på kunderne. Det bliver man glad af," siger han.

Der er ansat 22 medarbejdere i øjeblikket. Souschef og elev er fuldtidsansatte. Mange af medarbejderne er i fleksjob, skånejob eller andre skræddersyede jobs.

"Der er plads til mangfoldighed her. Det er jeg vild med. Jeg interesserer mig for mennesker, og jeg vil gerne have medarbejdere med forskellig baggrund og forskellige udfordringer," siger Christoffer.

Glade medarbejdere giver god service

Det vigtigste er, at medarbejderne er glade. For glade medarbejder giver god service til kunderne.

"Jo bedre jeg passer på mine medarbejdere, jo bedre er det for kunderne og for min bundlinje," fortæller købmanden.

Udover en meget glad og begejstret købmand, glade medarbejdere og smil, så satser Christoffer Christiansen på et bredt udvalg af økologiske og bæredygtige varer.

"Og så skal det være nemt for kunderne. Vi har en stor køler med færdigretter, så det kan gå lidt hurtigt med maden. Vi har eksempelvis snittede gulerødder, løg og så videre, så man ikke selv skal stå og snitte, men bare skal blande det sammen i salatskålen," siger han.

Sushi og Ceres øl

I Rema i Aarhus har man et lidt andet sortiment end en Rema ude i Vestjylland.

"Vi sælger Ceres Øl i Aarhus, i Skive sælger man Hancock. Vi sælger økologiske oliven, humus, soya granulater og sushi. Det er noget, som vi ikke ville kunne sælge meget af i Vestjylland. Men i Aarhus skal vi have det," siger han.

Rema er franchise koncept. Så Christoffer Christiansen er selvstændig købmand, og hans løn er helt afhængig af, hvor godt salget i butikken går. Og det er for tidligt at sige noget om overskud endnu.

"Vi er jo en nytstartet butik, så bare det løber rundt, så er jeg glad," siger han.

Det er helt åbenlyst, at Christoffer Christiansen går glad på arbejde hver dag. Han starter dagen klokken 5, og så kører det slag i slag gennem dagen.

"Det er det gode ved Rema – man keder sig aldrig. Man kommer aldrig rigtig til at gå i stå, når man er færdig med at fylde brød, så kan man gå i gang med at fylde mælk op, og når man er færdig med det, så er det tid at fylde brød op igen," siger den energiske købmand.

Publiceret 17 June 2019 11:15

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.