Administrerende direktør for Paustian Aarhus, Susanne Kristensen, er begejstret for, at Café Paustian er åbnet, og at der er blevet plads til, at 60 mennesker kan sidde udenfor.

Administrerende direktør for Paustian Aarhus, Susanne Kristensen, er begejstret for, at Café Paustian er åbnet, og at der er blevet plads til, at 60 mennesker kan sidde udenfor. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Paustian har slået dørene op til en café midt på Lille Torv

60 mennesker kan nu sidde og nyde lidt at drikke hos Café Paustian på Lille Torv

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

café Lille Torv er blevet hygge og en café rigere. Designbutikken Paustian har nemlig valgt at åbne Café Paustian med 60 siddepladser udenfor.

Administrerende direktør hos Paustian Aarhus, Susanne Kristensen, har gennem en længere periode puslet med tanken om, at Paustian skulle have en café, og da hun læste Aarhus Kommunes planer for området, blev tankerne til virkelighed.

"Der er rigtig mange, der forbinder det med en oplevelse, når de er ude at handle, så det er helt oplagt at have en café. Derudover har vi haft en masse kunder, der har efterspurgt det, og det handler altid om, at man skal gøre sig attraktiv overfor kunderne," siger Susanne Kristensen.

Indtil videre kan man kun sidde ude, men tanken er, at der skal være indeservering, når kulden igen trækker ind over Danmark senere på året, og næste år er det planen, at man skal kunne sidde både inde og ude.

Her i begyndelsen kan man købe forskellige drikkevarer, kaffe, te, enkelte drinks og læskedrik, ligesom der bliver serveret lidt sødt og salt til ganen. Maden kommer først til senere. I første omgang kommer der nogle lette frokostretter, som kunderne kan tage fra et køleskab. Måske bliver der mere mad med tiden - det afhænger af, hvad der er efterspørgsel på.

God modtagelse

Caféen åbnede 31. maj i forbindelse med Verdensbilleder i byen, og indtil videre har kunderne taget rigtig godt imod Café Paustian, der har sin egen indgang ved siden af hovedindgangen til Paustian.

"Folk synes, det er en god idé, og mange har nydt det gode vejr, der har været. Der er sol fra klokken 12 og resten af vores åbningstid, så på den måde bliver vores caféområde også attraktivt," siger Susanne Kristensen, der har oplevet, at byens turister har fået øjnene op for caféen.

Hun har i hvert fald bidt mærke i, at turisterne har taget et lille hvil og nydt en kop kaffe mellem turistattraktionerne, og det glæder hende.

"Det er jo naturligt at have sådan et lille åndehul her på Lille Torv," siger den administrerende direktør, der venter på, at der kommer læhegn og parasoller hjem, så området til udeserveringen bliver helt færdigt og fint.

Ægte torvestemning

Udover café-bevillingen har Paustian også fået tilladelse til at have en stadeplads foran forretningen. Her skal der være blomster og planter i forbindelse med caféområdet.

"Vi vil rigtig gerne skabe en ægte torvestemning. Mange steder blandt andet i Frankrig forbinder man blomstermarked og caféliv med torvestemning, og det vil vi gerne have her også," siger hun.

Jul på torvet

Selv om det kun er i sommerhalvåret, der er planer om at have udeservering, så leger Susanne Kristensen lidt med idéen om at lave julestemning og -hygge på torvet.

"Det afhænger lidt af, hvordan caféen udvikler sig, og hvilken form for julestemning, der bliver skabt i byen, men det kunne være hyggeligt at lave et eller andet til jul," siger hun.

Publiceret 14 June 2019 14:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.