Brasserie Früd.

Brasserie Früd. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse: Forrygende forførende fransk morgenmad hos Früd

Früd har været ganske overbevisende ifølge madanmelderen

Af
Jan L. Pedersen

madanmeldelse Morgenmad på et brasserie er ikke hverdagskost i Aarhus. Nuvel, der er gode brunchrestauranter flere steder. Jeg ved det, og selvom brunch er populært, er jeg personligt mere vild med egentlig morgenmad. Ikke særligt mange excellerer i ren morgenmad i Aarhus. Hvorfor ved jeg ikke. Det hænger måske sammen med, at Aarhus stadig er en provinsby, og her spiser “man” sin morgenmad derhjemme - og ellers mødes man ude i byen til brunch. Men Früd laver altså morgenmad, og ikke brunch.

Kærligheden til Frankrig

Früd er på mange måder et klassisk brasserie. Køkkenet har dog sin frihed, og selvom det franske ikke fornægter sig, er der danske og nordiske toner over maden. Moderne, men ukompliceret. Alt er hjemmelavet her, selv brødet, og croissanterne er hjemmebagte. De blev i øvrigt serveret lune.

"Den klassiske franske"

Friskbagt brød. Både rugbrød (ikke fransk) og surdejsbaguette. En tallerken med skinke, vildsvinepølse og fennikel-salami og en almindelig fransk salami. Ud over det var der de to kendte komælksoste, Brie de Meaux og Tomme de Savoie. Sikre valg, og målt op mod de to franske klassikere har de danske oste lang vej endnu. For filan, hvor smagte de godt. Prisen var 99 kroner inklusive hjemmelavet marmelade og frisk frugt.

Friskbagt brød.

Friskbagt brød. Foto: Aarhus Update

Lidt morgenmad.

Lidt morgenmad. Foto: Aarhus Update

"Den overdådige franske"

Dette er navnet på Früds største morgenmadsservering. Igen var der Brie de Meaux og Tomme de Savoie. Brød, charcuterie og en gudeskøn rabarbermarmelade uden for meget sødme.

Ellers stod den på en pænt stor vitaminbowle med blendede bær og granola. Blåbær og banan toppet med frugt. Æbler, pærer, hele hasselnødder. Honning-crunch. Koldt, frisk og lidt sødt. Ud over det var der også frisk frugt. En stor og mættende omgang til 139 kroner.

Vitaminbowl med blendede bær og granola.

Vitaminbowl med blendede bær og granola. Foto: Aarhus Update

Lidt frugt.

Lidt frugt. Foto: Aarhus Update

Sidste morgenmadsservering var et pænt stort stykke quiche med svampe, Gruyère-ost og en salat. Og så var der en urtedip med. Den blev serveret rygende varm. En helt igennem perfekt tærte, som for alvor gjorde starten på dagen god. Den var og er grund nok til at opgradere fra den “Den klassiske franske” morgenmad til “Den overdådige franske”. Tankevækkende enkel og velsmagende.

Quiche med svampe.

Quiche med svampe. Foto: Aarhus Update

Skøn og opmærksom betjening

Vi blev godt modtaget hos Früd. Hurtigt fik vi at vide, hvad det handlede om. Vi valgte selv, hvor vi ville sidde. Pladserne med udsigt var populære, og det samme gjaldt den store terrasse, men det var for koldt, den dag vi var forbi. Maden blev serveret i flere etaper. En rigtigt god idé. Betjeningen havde godt styr på, hvornår vi var klar ved bordet.

Vores regning

Regningen lød på 395 kroner inklusive drikkevarer: 59 kroner for en stor kande stempelkaffe. To store juicer til 49 kroner stykket og en kande gratis vand. Det er helt igennem en fair og sympatisk pris.

Indretning hos Früd.

Indretning hos Früd. Foto: Aarhus Update

Vurdering

Brasserie Früd tog kegler, i hvert fald hos mig. Maden var helt forrygende god. Ikke mindst til prisen. Ikke overvældende, men præcis og veltilberedt. Jeg er vild med den enkle form for mad, hvor det handler om kvalitet og ikke kvantitet. Gode råvarer, som taler for sig selv. Croissanten var absolut blandt de bedste i Aarhus. 26% smør var der i den. Sprød og vanedannende.

Der var mere end rigeligt mad. Det kom i passende tempo. En god start på dagen. Rammerne fejlede ikke noget. Udsigten ud over Tangkrogen og vandet gav ro. Skoven ligger på den anden side klos op ad brasseriet. Alt i alt en perfekt lokation, hvor man slipper for stress og jag.

Hvis du er træt af almindelig brunch, vil jeg anbefale dig Früds morgenmad. Den holder hele vejen. En af de store anbefalinger herfra!

Früd – Restaurant & Brasserie

  • Dalgas Avenue 54
  • 8000 Aarhus C
  • Morgenmad serveres hverdage + lørdag 8.30-11.30 (søndag 9.00-12.00 kun mod bordbestilling)

Publiceret 24 May 2019 06:00

SENESTE TV