Kronprinsen løber atter i Aarhus. Foto: Jan Kejser

Kronprinsen i løbetid:

Inviterer igen til Royal Run i Aarhus

2. pinsedag er der endnu engang lagt op til en royal løbefest. Det sker, når H.K.H. Kronprinsen inviterer til Royal Run og inviterer alle til at løbe med i Aarhus.

10. juni stiller kronprins Frederik op til løb i Aarhus, og hele Danmark er inviteret med. 12.345 personer var tilmeldt Royal Run i Aarhus, da Danmakrs kommende konge i maj 2018 løb i byen i anledning af sin 50 års fødselsdag. Kronprinsen stiller på dagen til start i både Aarhus og København.

”Jeg ser frem til, sammen med resten af Danmark, at tilbringe en dag i motionens tegn. Det er mit håb, at mange igen får lyst til at udfordre sig selv og røre sig i nogle smukke rammer rundt omkring i landet. Sidste år var en fantastisk dag. Det vil glæde mig at se rigtig mange gengangere i år – men også nye, der har fået blod på tanden,” siger kronprins Frederik i en pressemeddelelse.

I 2018 valgte hele 2.421 løbere - eller hver femte deltager - at snøre løbeskoene for første gang for at deltage i et løb og indtage de aarhusianske gader i selskab med kronprinsen. Det glæder rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, der håber at Royal Run i 2019 igen kan motivere endnu flere til en sund og aktiv fritid.

”Det gør mig rigtig glad og stolt, at kronprinsen igen i år vælger Aarhus som værtsby for Royal Run og stiller til start i byen. Aarhus og Kronprinsen har en helt særlig forbindelse. Jeg håber, at rigtig mange vil være med, så vi igen kan lave en stor folkelig løbefest. Sport binder mennesker sammen i sunde fællesskaber, og jeg håber, at Royal Run igen kan samle byen og nationen,” siger Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Det er mit håb, at mange igen får lyst til at udfordre sig selv og røre sig i nogle smukke rammer rundt omkring i landet. Sidste år var en fantastisk dag. Det vil glæde mig at se rigtig mange gengangere i år – men også nye, der har fået blod på tanden

Royal Run arrangeres i år i Aalborg, København og Aarhus. I Aarhus er det igen Aarhus 1900, der står for afvikling af løbet. De sørger for at man kan løbe 10 kilometer eller tilmelde sig forskellige One Mile-heats (1,6 kilometer) samt 5 kilometer, hvor det er muligt at løbe og gå distancerne. Og netop de forskellige distancer og muligheden for at gå på ruterne er det helt centrale i Royal Run:

”Royal Run er for alle - om man er fysisk udfordret, erfaren løber eller om man blot vil gå distancen. Det sociale idrætsfællesskab er det vigtigste i Royal Run, og vi vil gerne inspirere danskere i alle aldre uanset kondital og målsætning til at være med i denne begivenhed. I Royal Run er de små mål nemlig mindst lige så meget værd som de store,” siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund, i en pressemeddelelse.

I 2018 deltog flere end 70.000 i Royal Run. Af dem deltog næsten en tredjedel for første gang i et motionsløb.

ksa

Fakta om Royal Run 2019

  Royal Run arrangeres 10. juni 2019 i Aarhus, Aalborg og København

  Kronprinsen åbner Royal Run med at løbe ’One Mile’ i Aarhus. Kronprinsessen bakker op om løbet ved at løbe 5 kilometer i Aalborg, og kronprinsen slutter dagen med at løbe 10 kilometer i København

  I Aarhus kan man deltage på tre forskellige distancer: ’One Mile’ (1,6 kilometer, 5 kilometer samt 10 kilometer.

  Den lokale arrangør er Aarhus 1900

  Royal Run blev første gang arrangeret i 2018 i anledning af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.

  Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

  Tilmelding og information: www.royalrun.dk

Publiceret 16 January 2019 08:45