Martin Fryd glæder sig til han sammen med sine to makkere kan åbne Restaurant Bardok på Åboulevarden.

Martin Fryd glæder sig til han sammen med sine to makkere kan åbne Restaurant Bardok på Åboulevarden. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Trekløveret bag Restaurant Sårt åbner Restaurant Bardok på Åboulevarden

The Burger Joints gamle lokaler er ved at blive til Restaurant Bardok

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

mad Martin Fryd, Mads Schriver og Daniele Antonelli - trekløveret bag Restaurant Sårt, der lukkede for et år siden, har netop fået nøglerne til deres helt nye lokaler på Åboulevarden 51.

Her åbner de Restaurant Bardok - en restaurant med fokus på det gode håndværk og de gode råvarer.

Sårt var blevet for stor, og vi var blevet for mange ansatte

"Maden bliver en blanding af italiensk, mellem- og østeuropæisk samt tyrkisk. Vi kan især godt lide at lave pasta og dumplings (små dejpakker med fyld, red.). Vi har svært ved at sætte ord på, hvad det er for noget mad, vi laver, for vi laver en kombination af de forskellige kulturer, og der er vist ikke rigtig andre, der gør det samme som os," fortæller Martin Fryd, der håber, at restauranten åbner i midten af februar.

For at det kan lade sig gøre, er der dog en række ting, der skal falde på plads - blandt andet venter de på klinker fra Norditalien.

Ville have noget mindre

Da Lokalavisen Aarhus var forbi, havde de tre indehavere kun været i gang med renoveringen af restauranten i et døgn, og der er mange løse ender, der skal nå sammen. Derfor knokler de også lige nu, så de kan blive klar til at åbne. Da de lukkede Restaurant Sårt, var tanken, at de skulle åbne et mindre sted sammen. I mellemtiden har de arbejdet lidt forskellige steder, men der var ingen tvivl om, at de ville lave noget sammen, og det skulle være et mindre sted.

"Sårt var blevet for stor, og vi var blevet for mange ansatte. Vi brugte for meget tid på alt andet end at lave mad. Det er det, vi helst vil, og det er det, vi er gode til. I Bardok er vi som udgangspunkt bare os tre, og vi kommer selv til at stå for at lave maden, servere den og vaske op efter gæsterne. Vi ville gerne have en restaurant, hvor vi kunne se alle bordene, uanset, hvor vi står - og det kan vi her," siger Martin Fryd fra det lille cafébord, som bliver brugt som frokostbord under renoveringen.

Der bliver plads til 25-30 mennesker, og der kommer til at være en bar, hvor man både kan sidde og spise lidt pasta og drikke vin, eller man kan komme ind og få en drink, hvis man har lyst til det og bare stå og hygge sig.

"Der kommer til at være lidt højt musik, og stemningen bliver meget uformel. Man får et glas vin og mad, så man er mæt til omkring 300 kroner," siger Martin Fryd.

Et russisk navn

Sammen med sine to medejere glæder han sig til at åbne Bardok, og navnet er lidt spøjst. Det er egentlig russisk og betyder noget i retningen af uorden og kaos.

Trekløveret havde mange navne oppe at vende og endte med at have et par stykker, men valget faldt på Bardok.

"Vi gik ind på et værtshus og præsenterede de forskellige navne for gæsterne for at høre, hvad der var mest stemning for, og her blev der peget på Bardok, og ja så kan man også godt sige, at der er lidt uorden her, fordi vi blander så mange forskellige madkulturer," siger Martin Fryd.

Trekløveret har været på jagt efter lokaler til deres nye restaurant det seneste halve år, og omkring nytår faldt det hele på plads, og nøglerne blev overdraget tirsdag 15. januar.

Publiceret 16 January 2019 19:30