Jonas Sabel (til venstre) og Jonas Cortnum vil gerne få folk til at dele mad mellem hinanden med deres nye app, Bite.

Jonas Sabel (til venstre) og Jonas Cortnum vil gerne få folk til at dele mad mellem hinanden med deres nye app, Bite. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Ny app:

Del din mad med naboen

To iværksættere er netop gået i luften med appen Bite

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

mad Kender du det med, at der er lavet lidt for meget aftensmad, og du ikke helt ved, hvad du skal stille op med resterne, for der er for lidt til, at der er nok til dagen efter? Eller er du træt af, at du altid skal hjem og lave mad efter en travl dag på arbejde?

Så har to iværksættere fundet en løsning. To gange Jonas - den ene med efternavnet Sabel og den anden Cortnum - har nemlig netop lanceret appen Bite. Den fungerer lidt efter samme princip som mange andre deleøkonomi-apps som for eksempel Gomore. Hvis man har downloadet appen, kan man skrive, at man har mad i overskud og gerne vil sælge det videre, ligesom man også kan købe måltider.

"Det har været et skuffeprojekt i cirka to år. Så har det været oppe, så nede, så oppe og så nede igen. Fødevarestyrelsen har været årsagen til, at vi ikke bare lige har kunnet gøre det, men efter at reglerne er blevet lavet om med hensyn til, hvor mange private måltider du må sælge videre om året, besluttede vi os for at gå i gang," siger 35-årige Jonas Sabel.

Tidligere var reglerne ifølge iværksætterne sådan, at man kun måtte sælge 10 private måltider videre om året, men det er nu lavet om til fire-fem om ugen.

"Vi har haft en rigtig god dialog med Fødevarestyrelsen omkring det, og nu er det blevet gangbart for os," siger to gange Jonas.

Rating af mad

I den nye app er der også en rating på vej, så dem der køber maden kan gå ind og anmelde det måltid, de har købt. Det skulle gerne være med til at skabe ro i maven hos folk, mener de.

"Vi fik egentlig idéen til Bite, fordi vi ofte sad og arbejdede i de sene aftentimer med et andet projekt. Vi hoppede altid over til durum-mesteren, der var lige overfor kontoret, men det kostede mange penge, og vi kunne også se det på vægten. Vi talte tit om, at det duftede godt i opgangen, og at vi tit havde lyst til at banke på og spørge, om der var noget mad i overskud," siger 25-årige Jonas Cortnum.

På Bite prissætter man selv, hvad en portion skal koste, ligesom man allerede flere dage i forvejen kan oplyse, at man for eksempel laver boller i karry. Derudover har man mulighed for at invitere køberen med indenfor til aftensmaden, hvis man har lyst til det.

Jonas Cortnum (til venstre) og Jonas Sabel vil gerne få folk til at dele mad mellem hinanden med deres nye app, Bite.

Jonas Cortnum (til venstre) og Jonas Sabel vil gerne få folk til at dele mad mellem hinanden med deres nye app, Bite. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

"Der er meget deleøkonomi oppe i tiden, så hvorfor ikke også glæde hinanden med madlavning? Tiden er vigtig for mange mennesker, og danskernes forbrug af take away er steget voldsomt de seneste år, her mener vi, at Bite kan være et godt alternativ og også et sundere - til de mange traditionelle muligheder, der er," siger de to iværksættere.

De understreger, at der også er mulighed for at stifte bekendtskab med en helt anden madkultur, end den man kender i forvejen.

"Der er jo mange, der bruger krydderier fra deres hjemlande og laver retter, som mange af os aldrig har smagt, så der kan åbne sig en helt ny verden for en," siger Jonas Sabel.

Kendis-hjælp

Indtil videre tjener de ingen penge på appen, men tanken er, at der skal være et gebyr i stilen med det, man blandt andet kender fra Gomore.

For at få hele Bite op at køre har de fået Thor Thorøe, der er manden bag Paradis Is og Social Foodies, med som medejer og mentor for dem. Sammen med ham har de også talt om at forny maden til de ældre, så de undgår at få fabrikerede måltider.

Der er meget deleøkonomi oppe i tiden, så hvorfor ikke også glæde hinanden med madlavning?

"Hvis man nu har en bedstemor på plejehjem, ville det være fint, hvis der var nogen, der kunne lave mad til hende, som kunne købes gennem Bite. Der er selvfølgelig noget levering forbundet med det, men det kunne Social Foodies eventuelt være med til. Der er ingen tvivl om, at det at hjælpe de ældre er en drøm og et mål for os i fremtiden," fortæller de to.

Bite er tilgængelig i hele landet, og i skrivende stund er der allerede 1.000, der har downloadet appen. Der er da heller ingen tvivl om, at de to iværksættere håber at få endnu flere med ombord, ligesom de også håber at skulle til udlandet med deres app.

Publiceret 07 December 2018 11:30

SENESTE TV