FF i Aarhus.

FF i Aarhus. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse:

Åens hemmelige restaurant - der var en grund til, der var fuldt hus, og mere til hos FF

Forrygende godt, lyder det fra anmelderne om Restaurant FF

Af
Jan L. Pedersen

Madanmeldelse Jeg ved ikke hvorfor, men jeg elsker hemmelige eller småhemmelige restauranter. Bare det, man skal lede efter restauranten, og at skiltene er ikke eksisterende, eller meget små, gør blot oplevelsen endnu større. Om de er i Paris, New York, Berlin, Rom eller Aarhus er så vidt underordnet. Hvis spisestederne er skjulte, så er de foran 1-0 uanset, hvad de så end præsterer. Om det er fair, ved jeg ikke, men jeg er vild med de hemmelige spisehuler.

Valget af menu var let

375 kroner for 12 serveringer er hittet hos FF. Det er køkkenet, som sammensætter retterne, men der er snacks, fisk, charcuterie, kød og grønt plus en dessert. Det er uden tvivl hittet hos FF, selvom de også har en anstændig og ganske udmærket a la carte. Vi valgte de 12 retter.

Når snacks bliver en fornøjelse

Snacks med grillede østers. En dehydreret rødbede med teriyakisauce med lado og en forrygende sprød kataifi-fuglerede, som er ristede og ultratynde strimler af filo-hvededej formet som en fuglerede. Ellers var der en vandbakkelse med en comté-ost med krydderfedt plus ristede løg. En krustade med røget makrel, cremefraiche og glaskål. Prisen var 20 kroner per snack eller alle fem til 75 kroner.

En dehydreret rødbede med teriyakisauce.

En dehydreret rødbede med teriyakisauce. Foto: Aarhus Update

Snacks.

Snacks. Foto: Aarhus Update

Snacks.

Snacks. Foto: Aarhus Update

Snacks kan godt tage overhånd. Nogle gangen bliver det mere kokkens personlige pralerøvsprojekt, og vi gæster sidder tilbage og undrer os over, hvad der lige skete her. Men jeg syntes, FF beviste, at de havde tænkt over tingene. Der var fin bredde, og de havde hver især noget at byde ind med. Jeg sad ikke tilbage med den der fornemmelse af, at hvad skulle den mundfuld gøre godt for.

2. del ud af 4. dele

Jordskokkesuppe med smørmør kammusling på en suppe af kyllingefond og jordskokker. Nødderne som crunch. Granolie som det moderne twist. Bønnerne var helt sprøde og for vilde.

Jordskokkesuppe med kammuslinger.

Jordskokkesuppe med kammuslinger. Foto: Aarhus Update

Laks- og torskeserveringen med rævesauce og salat var en pleaser af de bedre. Smagsmæssigt klassisk, og ja.

Den kan man ikke have noget imod, selvom den umiddelbart så let ud. Skøn og let ned til mindste detalje.

Lakse-torskeservering.

Lakse-torskeservering. Foto: Aarhus Update

Sidste servering i andet heat var saltet sardiner, ansjosmayo på berliner med 24 måneder gammel serranoskinke. Det faldt i god jord, og skinken tog med rette opmærksomheden, uagtetet den andet smagte fint. Men en smørmør skinke i den kaliber er en farlig modstander og forrygende god for os, som elsker skinke.

Smørmør skinke.

Smørmør skinke. Foto: Aarhus Update

Saml selv på den gode måde

Hovedretten kom i tre dele - og vi kunne selv sammensætte det. Smart nok, hvis man for eksempel ikke er til grønkål eller andet, så kan man blot undlade at tage det, uden at levne. Stegt oksetykkam vendt i glace, dehydreret gulerod og saltbagt selleri, tyttebær og tallerkensmækker som spydspids på retten.

Stegt grønkål med nødder, svampepuré, jordskokkechips og en revet tørret æggeblomme henover. Godt tænkt, synes jeg, selvom det var grønt i den mere lette genre.

En del af hovedretten.

En del af hovedretten. Foto: Aarhus Update

Saftige solbærglacerede revelsben med puffede kapers og citrontimian. Det visuelle skal man ikke fornægte, med smagen og mørheden var forrygende. Bedre end jeg længe har smagt. En stor, men yderst velkomponeret hovedret.

Solbærglacerede revelsben.

Solbærglacerede revelsben. Foto: Aarhus Update

Salaten til hovedretten.

Salaten til hovedretten. Foto: Aarhus Update

Fancy dessert

Æbel-is, citron-timianolie, hvid chokolade og en sprød butterdej i et design, som ville gøre Per Arnoldi misundelig. Citronverbena eller citronjernurt var på toppen. Duften var ligesom en markant citron. Desserten var ikke i den søde ende af skalaen. Tak for det.

Desserten hos FF.

Desserten hos FF. Foto: Aarhus Update

Vurdering

Den lidt hemmelige og glemte restaurant i baggården gør det forrygende godt. Jeg var overrasket over, hvor godt det var. Det indrømmer jeg gerne. Om det er fair at sige overraskende godt, ved jeg ikke. Men jeg var overrasket over niveauet var så højt til prisen. Tænk på, at vi slap 375 kroner for 12 retter. Det er i min hjerne ikke dyrt - tværtimod.

Vi har spist der før, og jeg synes niveauet er skyhøjt i forhold til prisen. De rykker for vildt, og jeg vil til hver en tid stå på mål for, at deres 12-retters er blandt de bedste “value for money” oplevelser i Aarhus.

Jeg synes FF har fundet en plads i byens restaurantliv, som er helt unik. Der er en oase, godt gemt, og der er smæk for skillingen. En uforbeholden anbefaling og jeg nægte at tro du bliver skuffet.

Gæster.

Gæster. Foto: Aarhus Update

FF

    Åboulevarden 30

    8000 Aarhus

Publiceret 07 December 2018 10:00

SENESTE TV