Butikkerne går i sort fredag.

Butikkerne går i sort fredag. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Cityforeningens direktør:

"Black friday kommer til at slå alle rekorder

Der kommer til at være mange tusinde mennesker i Aarhus på fredag, når det går løs med black friday

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

tilbudsjagt Allerede fra klokken 06 vil pengene ryge ned i kasseapparaterne, og kunderne vil gå ud af butikkerne med poser fyldte med varer. Der er dømt black friday i Aarhus, og butikkerne står klar med adskillige tilbud og åbent i op til 18 timer fredag 23. november.

Direktør for Aarhus Cityforening, Claus Bech er ikke i tvivl om, at det bliver en kæmpe handelsdag i Aarhus.

"Dagen kommer til at slå alle rekorder. Der bliver gang i den. Magasinerne åbner allerede klokken 06, mens Strøgets butikker slår dørene op klokken 08. Der er ingen tvivl om, at black friday bliver et tilløbsstykke af de helt store," siger Claus Bech.

Udover at butikkerne har masser af tilbud og mange af de handlende får klaret juleindkøbene, så kan man komme i rigtig julestemning, hvis man tager en tur forbi Bispetorv, hvor Nemo Hjul åbner årets julemarked.

"Der er heller ingen tvivl om, at der bliver gang i nethandlen, men man skal huske, at ved at gå i byen kommer alle sanser i spil, og man får en ekstra oplevelse. Jeg vil helt sikkert opfordre til, at man kommer ud i den virkelige verden den dag og går på jagt efter de bedste tilbud," lyder opfordringen fra Claus Bech.

Sallings sorte dag

Sidste år åbnede Salling klokken 07, men i år har man valgt at lade kunderne shoppe fra klokken 06.

"Vi kunne se sidste år, at der var mange, der gerne ville shoppe om morgenen, da mange benytter sig af det, inden de tager på arbejde. Vi har tilbud hele dagen på stort set alle varegrupper," siger Lars Højgaard, stormagasinschef i Salling.

Han regner med, at der vil være omkring 500 ekspedienter i løbet af dagen til at tage sig af kunderne. Det er omkring 200 flere, end der er på en normal fredag.

"Vi forventer, at det bliver en rigtig stor dag - ja årets største. Vi oplever, at der er rigtig mange, der vælger at shoppe til sig selv den dag og ikke bare købe julegaver, for ugen før jul er altid den største handelsuge på hele året," siger han.

Forfriskninger til kunderne

I Bruuns Galleri bliver dørene også åbnet klokken 06, men selve centeret åbner allerede klokken 05, så man har mulighed for at stille sig i kø, og er man en af de morgenfriske, er der rundstykker og en voucher til kaffe. I løbet af dagen vil der også blive delt vand og små smagsprøver ud til de handlende, så de ikke går sukkerkolde i den sorte fredag.

Sidste år var der rigtig mange mennesker i Bruuns Galleri på black friday.

Sidste år var der rigtig mange mennesker i Bruuns Galleri på black friday. Foto: Bruuns Galleri

"Vi regner med, at der kommer omkring 70.000 i centeret i løbet af hele dagen, ligesom sidste år. Vi har ekstra mandskab både på gulvet og i parkeringskælderen til at guide kunderne godt igennem dagen. Vi regner med, at dagen peaker mellem klokken 14 og 18, hvor folk har fået fri fra arbejde," siger Claus Brændgaard, center manager i Bruuns Galleri.

Går helt i sort

I Magasin går det helt i sort på black friday. I hvert fald kommer personalet til at gå i sort tøj. Sidste år åbnede Magasin allerede klokken 00.00 dagen før, men i år følger stormagasinet trop med de øvrige centre i centrum og åbner dermed først klokken 06.

"Vi forventer det samme niveau som sidste år, men til gengæld forventer vi, at der bliver endnu flere, der handler online i år, hvor der vil være gode tilbud helt frem til om søndagen," siger Suzan Papuga, forretningschef i Magasin Aarhus.

God shoppedag skal der lyde her fra avisen.

Publiceret 21 November 2018 08:00

SENESTE TV