Gæster.

Gæster. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse:

Hos Hantwerk - Goulu er en rigtig folkebistro med velsmag for hver en krone

Madanmelderen har været på besøg på havnen

Af
Jan L. Pedersen

madanmeldelse På havnen ligger Hantwerk. Umiddelbart en lidt anderledes størrelse. Det er et bryggeri, en vinbar og en restaurant samlet under samme tag. Her ligger Bistro Goulu, som udtales :/ɡu.ly/.

Det er nok det tætteste, vi kommer på en fransk bistro til den brede befolkning. De fleste bistroer har det med at snobbe op og blive brasserie. Det har Goulu ikke. Tværtimod er de helt nede på jorden. De laver ordentlig hjemmelavet mad til små priser.

Priserne starter ved 38 kroner

Køkkenet er fransk inspireret med enkelte afstikkere til Italien og en lille snert af Danmark. Maden var fremragende til prisen. Det var ganske enkelt overvældende med så meget velsmagende mad til den pris. Tjeneren mente to retter var nok per person, men vi testede alle syv retter, velvidende vi ikke kunne spise det hele. Og det holdt stik.

For filan den bisque var god

Første ret var skærising med laksesouffle og masser af dild. Græskarkerner, og der skulle efter sigende også være græskar i hummerbisquen. Men det kunne jeg ikke smage. Heldigvis fristes man til at sige. Der var frissesalat på toppen. Bisquen var klassisk med stort K. Den var dejlig kraftig og flot skummet op. Den skal ganske enkelt smages og til 138 kroner, var den hver en krone værd.

Hummerbisque.

Hummerbisque. Foto: Aarhus Update

Den moderne and stak helt af

Confiteret andelår med bønner, hestebønner og frissesalat. Friske, tynde og rå champignons og choucroute (surkål). Hestebønnerne var til at få øje på. Dressingen var en slags mormordressing. Fin småsød dressing. Kødet var mørt. Skindet sprødt, og det smagte så meget af and. Sådan skal det gøres! Anden løb op i 138 kroner, hvilket der ikke var noget at sige til.

Andelår og grønt.

Andelår og grønt. Foto: Aarhus Update

Schnitzel

Schnitzel af gris med en dressing med sennep. Frissesalat og friteret kapers. Kødet var tyndt, og lidt for tyndt i kanterne, da det var lidt tørt der. I midten fint saftigt og mørt. Schnitzelen var twistet med parmesan på toppen. Salaten var frisk og tog sig godt ud. I bunden var der en ansjos-sauce til at give væske til retten. Man kunne smage ansjoserne, hvilket var så fedt. En kongeservering helt uden kulhydrater.

Schnitzel.

Schnitzel. Foto: Aarhus Update

128 kroner var prisen her.

Tarte tatin er obligatorisk

Vi spiste langt fra op af retterne, men desserten springer man ikke over, hvis man er på fransk bistro. En friskbagt tarte tatin med saftige æbler. Ikke for søde æbler. En forrygende fin servering. Der var lidt ingefær i karamellen, og ellers var kardemommen til at smage. Vi måtte af med 88 kroner her.

Tarte tatin.

Tarte tatin. Foto: Aarhus Update

Øl og vin

Måske er vi ikke trænet til at drikke øl til mad på det her niveau. Tanken slog mig et par gange. I hvert fald så synes jeg ikke, at maden fra Goulu var som skabt til øl. Om det er mig, der er gammeldags, ved jeg ikke, men jeg tog mig selv i, et par gange i løbet af aftenen, at savne et glas vin eller to. Og det kunne jeg jo bare have købt, da der er rigelige mængder af vin hos Hantwerk. Men da langt størstedelen kommer på Hantwerk for at drikke øl, og langt de fleste drikker øl til maden, ville jeg teste deres øl og mad sammen. Øllet var en rigtig god oplevelse. Humleland laver noget godt håndværksøl, som uden tvivl er værd at køre langt efter.

Baren.

Baren. Foto: Aarhus Update

Vurderingen

Jeg er vild med konceptet. Det er mad på et højt niveau. Det er ikke kompliceret, men de formår at banke noget smag i maden. Det er ikke tungt mad, som fransk mad godt kan være. Der er sparet på smørret og fløden, men ikke på bekostning af smagen. Maden var langt, langt bedre end forventet, da jeg så det som en lille øl-bistro ovre i det ene hjørne. Men der tog jeg så fejl. De gjorde det forrygende godt. Længere er den ikke.

Maden og øllet løftede ikke hinanden. De komplementerede heller ikke hinanden særlig godt. Men da øl er en vigtig del af Hantwerks identitet, så er det naturligt at drikke øl til maden. Det medgiver jeg. Det gjorde langt de fleste også. Mit råd er, at smage øllene først, og vælge de mere milde øl til maden.

Hantwerk.

Hantwerk. Foto: Aarhus Update

Samlet set så synes jeg, Hantwerk har ramt deres niche. De er ikke en restaurant, men et bryggeri, med en vinafdeling og en af de bedste bistroer i Aarhus under sammen tag. Det er cool og godt lavet. De fortjener ros og en stor anbefaling med på vejen. Jeg kommer med garanti igen - og de laver hele tiden nye øl og nye retter.

Bistro Goulu

    Fiskerivej 2 (Hantwerk)

    8000 Aarhus C

Publiceret 10 November 2018 14:00

SENESTE TV