Lene Maria Christensen og Olaf Johannessen.

Lene Maria Christensen og Olaf Johannessen under optagelserne til Undtagelsen i Aarhus. Foto: Martin Dam Kristensen

Kendt skuespiller:

Aarhus er en god blanding af kultur og kapitalisme

Skuespiller Lene Maria Christensen, der er med i Undtagelsen er yderst begejstret for Aarhus

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

film "Hun ringer til dig, når hun vågner. Hun har været på optagelser i nat."

Sådan lød meldingen, da Lokalavisen Aarhus forsøgte at få fat i skuespiller Lene Maria Christensen, der er med i Undtagelsen, som er ved at blive optaget i Aarhus.

Optagelserne foregik om natten i Viby, hvor hendes karakter Camilla bor. Lene Maria Christensen fortæller, at det gik godt, og i det hele taget har det været en god oplevelse at være i Aarhus og filme.

Hun er nemlig vild med byen, som hun for år tilbage var en del i arbejdsmæssigt på grund af optagelserne til Dicte, hvor hun spillede en af Dictes veninder.

Men hun kommer her også privat.

"Det er simpelthen altid så rart at komme til Aarhus. Jeg er her en del privat, fordi hele svigermekanikken kommer her fra. Når jeg er her arbejdsmæssigt, så er det vildt dejligt. Byen er rar og hyggelig," siger Lene Maria Christensen over telefonen efter nattens optagelser.

Hvorfor bor vi her ikke?

Sammen med skuespil-kollegerne er hun glad for at have tilbragt nogle uger i Smilets By under optagelserne til Undtagelsen.

"Jeg sad faktisk og talte med en af de andre skuespillere om, hvorfor vi egentlig ikke bor her. Og ja, det ved jeg ikke, men vi har jo slået anker et andet sted," siger hun og fortsætter:

"Der er så hyggeligt her i Aarhus, man kan købe en kop god kaffe og gå rundt og nyde byen - og så er den fandme bare pakket lækkert ind. Her er rigtig pænt og dejligt."

Hun nævner, at hun især er glad for, at Aarhus er en blanding af kultur og kapitalisme.

"Man kan gå ind i domkirken og nyde noget musik, men man kan også gå ind i de forskellige lækre butikker og handle, og man kommer i kontakt med en masse søde mennesker, der gerne vil hjælpe en," lyder det fra skuespilleren.

Dejligt at komme lidt væk

Lene Maria Christensen har set det som en inspiration, at optagelserne til en film for en gangs skyld foregår uden for København.

"Uanset om det er i Aarhus eller et andet sted, som ikke er København, så i det vi rykker os væk derfra, så sker der noget, og vi koncentrerer os på en helt anden måde. Det er en anden måde at arbejde på,og det er fedt," siger skuespilleren.

Publiceret 13 October 2018 10:00

SENESTE TV