Katrine Hensberg (til venstre) og Gitte Steiniche har åbnet All Time Vintage i Nørregade.

Katrine Hensberg (til venstre) og Gitte Steiniche har åbnet All Time Vintage i Nørregade. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Ny butik fra fortiden:

All Time Vintage er åbnet i Nørregade

To veninder har netop åbnet en helt ny vintage-butik

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

tøj Der er helt stille i butikken - kun lidt mild latter anes i baggrunden. På et bord ligger en stor stak af Tidens Kvinder fra 60'erne, mens der på sorte bøjler hænger en masse forskellige kjoler fra fortidens årtier.

Vi er i den helt nye All Time Vintage-butik i Nørregade 42, som veninderne Katrine Hensberg fra Aarhus C og Gitte Steiniche fra Aarhus Nord netop har åbnet. Gitte er også indehaver af secondhand/vintage-butikken So ein Ding.

Der er masser at tøj, som man kunne købe i butikkerne for mange år siden i den nyåbnede All Time Vintage i Nørregade.

Der er masser at tøj, som man kunne købe i butikkerne for mange år siden i den nyåbnede All Time Vintage i Nørregade. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Adidas-træningsdragter, kjoler, jakker og Levis-bukser årtier tilbage til 50'erne hænger side om side i butikken, og de to kvinder har sirligt indrettet alt, så man med både tøjet og duften i butikken føler, at man træder ind i fortiden.

"Vi køber tøjet brugt fra udlandet, hvor forhandlerne sørger for at få købt ind fra hele verden," siger Gitte Steiniche.

Da Katrine tidligere på året blev arbejdsløs, ringede hun straks til Gitte, for nu var tiden inde til, at de skulle finde på noget sammen. De er begge vilde med genbrug og har en masse af det i deres hjem, og selv om Gitte har den anden secondhand-butik So ein Ding, var de to ret hurtigt enige om, at det skulle være en vintage-butik, de skulle åbne sammen.

"Jeg har været vant til kælderen i So ein Ding i mange år, og jeg kunne godt tænke mig, at tøjet kom mere til sin ret. Vi havde lyst til at gøre det på en anden måde og skabe en butik med masser af sjæl og atmosfære," siger Gitte.

Nøje udvalgt

Gitte har samlet på kjoler i over 25 år, og flere af dem hænger også til salg i butikken. Hendes passion for tøj og kjoler har hun da heller ikke fra fremmed.

"Min mor har været dameskrædder i mange år, så jeg har ligesom fået det ind med modermælken," siger hun.

De velkendte træningsdragter fra 80'erne og 90'erne er også at finde i All Time Vintage.

De velkendte træningsdragter fra 80'erne og 90'erne er også at finde i All Time Vintage. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Udover Gittes kjoler er alt i butikken nøje udvalgt, og der er ingen tvivl om, at de to kvinder ved, hvad der rører sig på vintage-området.

Flyvende start

Hvis man skal kigge på de mange kunder, der er strømmet ind, siden butikken åbnede for to uger siden, så vidner det om, at veninderne har valgt det helt rigtige tøj på stativerne.

"Det er primært de unge, der er vores kundegruppe, og vi oplever, at de er meget bevidste omkring genbrug. De vil for eksempel ikke have plastikposer, når de handler, men vi har også genbrugspapirposer," siger Gitte, og Katrine supplerer:

"Det er kommet helt bag på os med den flyvende start, vi har fået. Nu er det vigtigt, at vi holder standarden, og derfor skal vi også sørge for, at vi hele tiden har en masse fede varer. Det er kunsten at opretholde niveauet, men det er vi slet ikke i tvivl om, at vi kan."

Man kan også få badges i butikken.

Man kan også få badges i butikken. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Veninderne kan tydeligt mærke, at der er en bølge blandt især unge mennesker, der gerne vil gå i genbrug, og her oplever de, at især 80'er og 90'er tøj er hot.

"Vi har en anden type butik end så mange andre secondhand/vintage-butikker. Der er sjæl her, og vi ved noget om det, vi sælger, og vi kan jo også se, hvordan det bliver taget imod - folk er vild med det," siger Katrine, og Gitte supplerer:

"I velgørenheds-genbrugsbutikker er tøjet tilfældigt, men der er intet i vores butik, der er tilfældigt. Vi har nøje udvalgt alt. Jeg synes, de unge har fortjent at få en god og fin vintage-butik, hvor der er tænkt nogle tanker, og hvor vi har gjort noget ud af det."

Disse hårelastikker var et stort hit i 90'erne, og de er fremme igen.

Disse hårelastikker var et stort hit i 90'erne, og de er fremme igen. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Om lidt er der ikke stille i butikken, for allerede et kvarter før dørene bliver slået op, står der nogle unge piger, som gerne vil ind i butikken. Jo, de to butiksindehavere har fået en flyvende start.

Publiceret 11 September 2018 07:30

SENESTE TV