At hæve skatten er ikke noget, man bare lige gør. Arkivfoto.

Arkivfoto.

Skoleleder:

Ærgerligt at folkeskolen skal spare

Onsdag kom direktørgruppen i Aarhus ud med nye og reviderede spareforslag til det kommende budget

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

besparelser I sidste uge var debatten rødglødende, og især forældre var rasende og frustrerede over spareforslaget, hvor skoledistrikter skulle lægges sammen. Forældrene råbte så højt, at politikerne valgte at trække forslaget tilbage.

Onsdag 5. september kom direktørgruppen så med et nye sparekatalog på Børn og Unge-området, og selv om skoledistrikterne ikke længere er en del af spareplanen, så bliver folkeskolerne alligevel ramt. I forslaget står der, at der nu skal hentes besparelser på de enkelte folkeskoler, som hver skal spare 0,3 procent af skolens samlede budget, og selv om alternativet var værre i sidste uge ifølge skoleleder på Frederiksbjerg Skole, Jette Bjørn Hansen, er det stadig bekymrende.

"Overordnet synes jeg, at det er rigtig ærgerligt, at folkeskolen skal spare. I valgkampen i efteråret fyldte det rigtig meget, at skolerne har brug for ro ovenpå reformen, som vi stadig arbejder ihærdigt på at komme i mål med hver dag. Uanset hvor stor en besparelse der er tale om, så skaber det stadig uro hos både personale, skolebestyrelse og forældre, og det er bekymrende," siger Jette Bjørn Hansen, der synes, at det er fedt, at forældrene viste så stort et engagement i debatten i sidste uge.

Hun oplyser, at det er svært at sige helt præcis, hvor de 0,3 procent skal findes i budgettet, for det afhænger af mange forskellige ting.

"Der er jo lavet forslag om, at administrationen skal trækkes væk fra skolerne og samles. Men man skal huske på, at de administrative medarbejdere løser mange andre opgaver, og dem skal vi så have løst på en anden måde. Hvis vi kan få så mange opgaver som muligt ud decentralt, så vil vi normalt kalde det almindelige tilpasninger i budgettet, og derfor er det svært for mig at pille en enkelt ting ud og sige, at det lige præcis er her, vi finder de 0,3 procent," siger skolelederen, der glæder sig over, at politikerne lyttede i sidste uge og trak forslaget om sammenlægninger af skoledistrikter tilbage.

Publiceret 06 September 2018 11:03

SENESTE TV