Foto: Lars Aarø

Foto: Lars Aarø

Lommetyveri på banegården: Aflurede pinkoder og stjal dankort

En 33-årig polsk statsborger skal for retten for at have hævet penge på andre folks dankort

tyveri En 33-årig mand og polsk statsborger skal en tur i retten i dag, onsdag 18. juli klokken 12. Han er sigtet for flere lommetyverier og for at have hævet penge på andre folks hævekort. I alt er han foreløbigt sigtet for ni forhold begået i Aarhus midtby, primært på Aarhus Banegård, oplyser Østjyllands Politi.

Den 33-årige blev anholdt i går efter en målrettet indsats mod en række tyverier på banegården i Aarhus.

Østjyllands Politi havde bemærket, at der inden for en periode havde været en del lommetyverier på stedet. Politiets analytikere lavede derfor en analyse af tyverierne for at få et overblik over, hvad betjentene skulle kigge efter.

"Vi kunne se et tydeligt mønster i, hvordan tyverierne foregik. Gerningsmanden stod tæt på borgere ved billetautomaten, eller når de var inde at handle, aflurede deres pinkode og fulgte så efter dem ind i toget og stjal deres kort. Derefter er flere kort blevet misbrugt for flere tusinde kroner," forklarer vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard.

Politiet fulgte efter

På baggrund af analysen iværksatte Østjyllands Politi en målrettet indsats på banegården for at holde øje med, om der var tilsvarende lommetyve på spil - og det var der. Nogle betjente blev opmærksomme på en mand, der svarede til signalementet af en tidligere formodet lommetyv. Ham fulgte de efter, da han ad flere omgange stod tæt på folk ved billetautomaten. Her aflurerede han deres pinkoder og fulgte efter dem til perronen, ind i toget og ud igen, inden det kørte afsted. Han blev derfor anholdt og sigtet for forsøg på tyveri.

"Foreløbigt mistænker vi manden for ni forskellige episoder begået på og omkring banegården over en længere periode. Blandt andet har vi set videoovervågning igennem, hvor vi kan se, at han har været på de steder og tidspunkter, hvor der er fundet lignende lommetyverier sted. Så det fremstiller vi ham for i dag. Vi har fortsat et stort efterforskningsarbejde at gøre, for vi kan ikke afvise, at han står bag flere tyverier," siger Carsten Kousgaard.

Østjyllands Politi opfordrer borgerne til at være opmærksomme, når de hæver penge, køber billet eller er inde at handle. At man sørger for, at der ikke er nogen, der kigger én over skulderen, og at man passer godt på sine ting, når man færdes på banegården. Særligt når man stiger på og af toget.

cko

Publiceret 18 July 2018 11:26

SENESTE TV