Fra venstre: Jeppe Spure Nielsen, Hans Jeppesen og Henrik Olsen. De er de tre initiativtagere til det nye fællesråd i Aarhus.

Fra venstre: Jeppe Spure Nielsen, Hans Jeppesen og Henrik Olsen. De er de tre initiativtagere til det nye fællesråd i Aarhus. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Fredriksbjerg og Langenæs får fællesråd: Politik er for vigtigt at overlade til politikerne

Nyt fællesråd vil deltage i debatten om bebyggelse og byfortætning

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

fællesskab Jeppe Spure Nielsen, Henrik Olsen og Hans Jeppesen gav sig selv en mission for et stykke tid siden - de ville skabe et nyt fællesråd i Aarhus. Derfor har de gennem en lang periode været i gang med det forberedende arbejde, og Grundlovsdag blev Frederiksbjerg og Langenæs Fællesråd etableret.

Succeskriteriet var, at tre-ni personer skulle melde sig til at være en del af fællesrådets bestyrelse, og alle ni pladser blev besat, dog skal bestyrelsen først konstituere sig senere, så der er endnu ikke valgt nogen formand eller -kvinde for det nye fællesråd.

"Vi skal til at kigge på, hvordan vi får mobiliseret vores lokalområde bedst muligt. Hvad vil vi med vores kvarterer, hvilke drømme har vi, og hvordan skal vi forholde os til hele processen omkring byfortætning og bebyggelse i vores områder," spørger Jeppe Spure Nielsen og fortsætter:

"Vi synes, der har manglet et fællesråd i vores område, og at det er vigtigt med en stemme fra vores lokalsamfund."

Hans Jeppesen har gennem mange år interesseret sig for byudviklingen i Aarhus, og har det på samme måde som Henrik og Jeppe, nemlig, at der mangler en stemme fra deres område. Henrik Olsen er gået ind i fællesrådet, fordi han har et ønske om at have medindflydelse på sit område.

"Politik er for vigtigt at overlade til politikerne," siger Henrik Olsen med et smil.

Inddragelse tidligt

En af grundene til, at trekløveret har etableret fællesrådet skyldes, at det kan være med til at påvirke processer i byudviklingen, fordi Aarhus Kommune er i dialog med de forskellige fællesråd, og på den måde får borgerne en stemme.

"Bestyrelsen har godt nok ikke konstitueret sig endnu, men jeg regner med, at vi kommer til at beskæftige os med trafik, visioner for vores område og mobilitetsplanen, og naturligvis det gode liv mellem husene. Det vigtige er jo, at vi kan blive inddraget tidligt i processen med det her fællesråd," siger Jeppe Spure Nielsen.

Et tidligere fællesråd

Det nye fællesråd er som skrevet nyt, men faktisk forsøgte nogen også at etablere et magen til sidste år, men det lykkedes ikke.

"Vi tre (Henrik Olsen, Hans Jeppesen og Jeppe Spure Nielsen, red.) har forsøgt at gribe det lidt anderledes an. Vi har været i tæt dialog med borgerne og foreningerne, og samtidig har vi forsøgt at skabe klarhed omkring, hvilket område fællesrådet dækker, og hvilke visioner vi har," forklarer Jeppe Spure Nielsen.

Det nye fællesråds bestyrelse er bredt repræsenteret med ni forskellige mennesker, der er fordelt over hele det geografiske område, som fællesrådet dækker.

Det bliver borgerne i området inden for Marselis Boulevard frem til Banegraven, Spanien og Strandvejen, som fællesrådet tager sig af, og de tre initiativtagere håber, at rigtig mange borgere fra lokalområdet vil engagere sig i det nye fællesråd.

Frederiksbjerg og Langenæs Fællesråd

    I den nye fællesråd er følgende ni valgt ind, men bestyrelsen har endnu ikke konstitueret sig:

    Alexandra Beck, Inge Jensen, Kamilla Høtoft, Lene Sick Ejlersen, Niels Kjær, Per Krogager, Hans Jeppesen, Henrik Olsen og Jeppe Spure Nielsen

Publiceret 16 June 2018 07:00

SENESTE TV