Rikke Øxner er direktør for Aarhus Festuge, som hun har arbejdet koncentreret på et års tid.

Rikke Øxner er direktør for Aarhus Festuge, som hun har arbejdet koncentreret på et års tid. Foto: Ritzau-Scanpix

Rikke Øxners top tre i festugen

Rikke Øxner har mange hjertebørn mellem festugens 1000 arrangementer. Så hun synes, det er en næsten håbløs opgave at skulle pege på bare tre af dem.

Da hun ved, at borgmesteren har valgt tre af de største og mest bemærkelsesværdige, har hun valgt at gå efter tre mere eksperimenterende indslag:

Hemmeligheder bygger bro

Rådhuset vil i festugen spille et nyt klokkeværk, der er blevet til med inspiration fra aarhusianeres hemmeligheder. Dem har de delt med musikerne Marie Koldkjær Højlund og Morten Riis. De to, som tilsammen hedder The Overheard, har omsat hemmelighedernes intonationer, stemninger og pauser til et abstrakt lydværk.

Aarhus Rådhus er byens mest offentlige hus, og er netop derfor valgt som ramme for opførelsen af lydværket.

Ujazz

Ujazz er festugens eksperimenterende endags musikfestival på VoxHall, Atlas og Udescenen.

Ujazz er for dem, der gerne vil udfordres. Dem, der ikke nødvendigvis vil kende omkvædet, før de når til det – dem, der måske slet ikke vil have et omkvæd.

Man kan høre noget så eksotisk som Tarawangsawelas feat. Rabih Beaini, Polyzygotic, Lubomyr Melnyk og Bombino.

Landet uden drømme

På Teater Katapult kan man opleve, at fremtiden redder os på forhånd.

På scenen står en fremtidskvinde. Hun fortæller, at hun er kommet for at redde os fra os selv. Der er nemlig sket det, der aldrig måtte ske: Alle vores fremtidsperspektiver synes at være forsvundet. Puf. I stedet ser vi nu fremtiden som et dystopisk mareridt af naturkatastrofer, geopolitiske nedsmeltninger og robotter, der invaderer både tanker og menneskelige relationer. Vi er blevet "Landet Uden Drømme".

Forestillingen af samme navn er taleteater, der med lige dele humor, alvor og et stænk galskab bringer en samtidsanalyse af verden anno 2018 - og ikke mindst tager publikum med på en tidsrejse til en alternativ fremtid fuld af håb.

Publiceret 28 August 2018 10:17

annonce

Tandklinikken Hasle Torv: En god oplevelse at være til tandlæge

”Der er en utrolig rar atmosfære på klinikken med plads til humor blandt personalet. Allerede når man træder ind ad døren, kan man mærke, at det er rart at komme her.”

annonce

Pak din bil korrekt og få et bedre roadtrip

For mange mennesker forbindes det at have en bil med følelsen af frihed. Men sidder du klemt på bagsædet med tasker på skødet, forsvinder frihedsfølelsen ret hurtigt. Følg vores 4 pakketips og få et bedre roadtrip.

annonce

Let hækkeklipning uden udstødning?

Glem alt om rystende og værkende arme efter at have løftet en vibrerende og tung hækkeklipper højt over hovedet. Glem også stinkende udstødningsgas og hvinende lyde fra en ivrig benzinmotor.

annonce

Ferien er reddet for vandhunde

Prognoserne viser at sommeren er godt på vej, og med tanke på sidste sommers varmegrader, søger rigtig mange mod vandet i sommerferien for at køle af.
SENESTE TV