Rikke Øxner er direktør for Aarhus Festuge, som hun har arbejdet koncentreret på et års tid.

Rikke Øxner er direktør for Aarhus Festuge, som hun har arbejdet koncentreret på et års tid. Foto: Ritzau-Scanpix

Rikke Øxners top tre i festugen

Rikke Øxner har mange hjertebørn mellem festugens 1000 arrangementer. Så hun synes, det er en næsten håbløs opgave at skulle pege på bare tre af dem.

Da hun ved, at borgmesteren har valgt tre af de største og mest bemærkelsesværdige, har hun valgt at gå efter tre mere eksperimenterende indslag:

Hemmeligheder bygger bro

Rådhuset vil i festugen spille et nyt klokkeværk, der er blevet til med inspiration fra aarhusianeres hemmeligheder. Dem har de delt med musikerne Marie Koldkjær Højlund og Morten Riis. De to, som tilsammen hedder The Overheard, har omsat hemmelighedernes intonationer, stemninger og pauser til et abstrakt lydværk.

Aarhus Rådhus er byens mest offentlige hus, og er netop derfor valgt som ramme for opførelsen af lydværket.

Ujazz

Ujazz er festugens eksperimenterende endags musikfestival på VoxHall, Atlas og Udescenen.

Ujazz er for dem, der gerne vil udfordres. Dem, der ikke nødvendigvis vil kende omkvædet, før de når til det – dem, der måske slet ikke vil have et omkvæd.

Man kan høre noget så eksotisk som Tarawangsawelas feat. Rabih Beaini, Polyzygotic, Lubomyr Melnyk og Bombino.

Landet uden drømme

På Teater Katapult kan man opleve, at fremtiden redder os på forhånd.

På scenen står en fremtidskvinde. Hun fortæller, at hun er kommet for at redde os fra os selv. Der er nemlig sket det, der aldrig måtte ske: Alle vores fremtidsperspektiver synes at være forsvundet. Puf. I stedet ser vi nu fremtiden som et dystopisk mareridt af naturkatastrofer, geopolitiske nedsmeltninger og robotter, der invaderer både tanker og menneskelige relationer. Vi er blevet "Landet Uden Drømme".

Forestillingen af samme navn er taleteater, der med lige dele humor, alvor og et stænk galskab bringer en samtidsanalyse af verden anno 2018 - og ikke mindst tager publikum med på en tidsrejse til en alternativ fremtid fuld af håb.

Publiceret 28 August 2018 10:17

annonce

Danskerne vil have familiebåde med kahytsplads

En nylig brugerundersøgelse, gennemført af marineimportøren Jørgensen & Dahl, slår fast at danskerne er klar til at tage familien med på sejltur.

annonce

Klar, parat, start!

Klar, parat, start! Sådan lyder det som oftest, når den nye havesæson kalder, og man glad skynder sig ud i skuret efter maskinen til at trimme, beskære, save, lufte og slå plænen eller til en af de 117 andre ting, der hører en velplejet have til.

annonce

All Inclusive hitter – derfor skal du vælge det!

Der er mange fordele ved at rejse på ferie med All Inclusive. Det har særligt to grupper i den danske befolkning fundet ud af, nemlig børne- og generationsfamilierne. Det skaber et frirum og mere tid til ren ferie.

annonce

Så billigt er det at flyve ud i verden

Mens priserne stiger i det meste af samfundet, så falder priserne på flybilletter, og det koster efterhånden ikke så meget at rejse ud i verden. Vil du til Dubai, Bangkok, Sydney, Beijing eller måske til Rom eller Berlin – så kan flybilletterne være billigere, end du tror.
SENESTE TV