Rikke Øxner er direktør for Aarhus Festuge, som hun har arbejdet koncentreret på et års tid.

Rikke Øxner er direktør for Aarhus Festuge, som hun har arbejdet koncentreret på et års tid. Foto: Ritzau-Scanpix

Rikke Øxners top tre i festugen

Rikke Øxner har mange hjertebørn mellem festugens 1000 arrangementer. Så hun synes, det er en næsten håbløs opgave at skulle pege på bare tre af dem.

Da hun ved, at borgmesteren har valgt tre af de største og mest bemærkelsesværdige, har hun valgt at gå efter tre mere eksperimenterende indslag:

Hemmeligheder bygger bro

Rådhuset vil i festugen spille et nyt klokkeværk, der er blevet til med inspiration fra aarhusianeres hemmeligheder. Dem har de delt med musikerne Marie Koldkjær Højlund og Morten Riis. De to, som tilsammen hedder The Overheard, har omsat hemmelighedernes intonationer, stemninger og pauser til et abstrakt lydværk.

Aarhus Rådhus er byens mest offentlige hus, og er netop derfor valgt som ramme for opførelsen af lydværket.

Ujazz

Ujazz er festugens eksperimenterende endags musikfestival på VoxHall, Atlas og Udescenen.

Ujazz er for dem, der gerne vil udfordres. Dem, der ikke nødvendigvis vil kende omkvædet, før de når til det – dem, der måske slet ikke vil have et omkvæd.

Man kan høre noget så eksotisk som Tarawangsawelas feat. Rabih Beaini, Polyzygotic, Lubomyr Melnyk og Bombino.

Landet uden drømme

På Teater Katapult kan man opleve, at fremtiden redder os på forhånd.

På scenen står en fremtidskvinde. Hun fortæller, at hun er kommet for at redde os fra os selv. Der er nemlig sket det, der aldrig måtte ske: Alle vores fremtidsperspektiver synes at være forsvundet. Puf. I stedet ser vi nu fremtiden som et dystopisk mareridt af naturkatastrofer, geopolitiske nedsmeltninger og robotter, der invaderer både tanker og menneskelige relationer. Vi er blevet "Landet Uden Drømme".

Forestillingen af samme navn er taleteater, der med lige dele humor, alvor og et stænk galskab bringer en samtidsanalyse af verden anno 2018 - og ikke mindst tager publikum med på en tidsrejse til en alternativ fremtid fuld af håb.

Publiceret 28 August 2018 10:17

annonce

Træt af medlemskort? Her er appen, der samler det hele og giver dig alle rabatter ind på kontoen

Med cashbackAPP kan du smide alle dine medlemskort ud – den samler nemlig alle dine bonusordninger og sørger for, at du aldrig misser en rabat.

annonce

Vis mig din STI(H)L

"Vis mig din STI(H)L", ønsker havemaskineproducenten STIHL, at finde ud af, hvordan en ægte dansk STIHL fan egenligt ser ud

annonce

Oplev den smukkeste af De Kanariske Øer

Uspoleret, autentisk og naturskøn. Det er ordene, der beskriver La Palma bedst. En ukendt kanarisk ø i forhold til både Tenerife, Gran Canaria og Fuerteventura, men ikke desto mindre den smukkeste.
SENESTE TV