Albert Helmig er formaand for Aarhus Volume og den yngste Årets Ildsjæl i Aarhus. Han er en af de bærende kræfter bag Gadefestivalen, der har flere koncerter og scener i år end tidligere.

Albert Helmig er formaand for Aarhus Volume og den yngste Årets Ildsjæl i Aarhus. Han er en af de bærende kræfter bag Gadefestivalen, der har flere koncerter og scener i år end tidligere. Foto: Tahmasbi

Volume-gutterne bygger en gadefestival

Der bliver i disse dage bygget og banket på Godsbanen, hvor Aarhus Volume gør klar til dette års gadefestival. Den er udvidet til 45 koncerter og har som noget nyt entré

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Der bliver hamret, banket og skruet på livet løs i området bag Godsbanen indtil lørdag 30. juni. Barer, madboder og scener skyder op mellem legepladsen, Kulturtovet og Radar og er klar til tusindvis af gæster fra kl 12. Da åbner Gadefestivalen for tredje gang. Endagsfestivalen arrangeres igen i år af Aarhus Volume, der har fået Godsbanen som medspiller. Det betyder, at der bliver en scene mere, hvoraf en er indendøre - nemlig i Den Rå Hal.

Samarbejdet giver nye muligheder for, at Aarhus Volume kan skabe en samlende fest for byen, hvor alle på Godsbanen bakker op.

Initiativtageren Albert Helmig har utroligt travlt. Ikke bare med at bygge og indrette pladsen men også med at finde frivillige og få teknikken på plads. Han har nemlig sammen med de 25 andre i foreningens Aarhus Volume booket musikere til de 45 koncerter. De kommer til at spille længere end tidligere.

"Vi er et af bare fire arrangementer, der har fået lov til at spille musik i det fri efter midnat. Så koncerterne slutter først kl. 01 på udendørs scenene og kl. 02 i Den Rå Hal," siger en tilfreds Albert Helmig.

Overblik over musikken:

Han mener, at Aarhus Volume er Aarhusambassadør for den urbane musikscene. Det vil sige, at man kan forvente elektronisk musik, pop, hiphop og R&B som hovedgenrer på de tre scener, som Aarhus Volume står for. Radar står for den fjerde, hvor der spilles rock.

I sammensætningen af programmet er Aarhus Volume blandt andet gået efter artister, der er nye, og det, Albert Helmig synes, er spændende lige nu.

"Vi vil gerne være med til at sætte kunstnere på en scene for første gang i Aarhus. Det gælder navne som Clara og ArtigeArdit," forklarer han.

Der skal også være kendte navne, som kan skabe en fest. Eksempler på det er ifølge initiativtageren navne som rapperen Emil Stabil og aarhusianske Soleima.

Helt anderledes er det med Analogik, der har trådt deres barnesko i Harlev.

"Man ser jo for sig, at de står og spiller i en have med kulørte lamper. Det er spillemandssmusik med et strejf af reggae og elektronisk musik. En form for jysk kongo," griner Albert Helmig.

Han forsøger, at henvende sig meget bredt både smagsmæssigt og aldersmæssigt. Der bliver derfor også oplæg og debatter om musik i eftermiddagstimerne.

Desuden har musikforeningen Promus samlet et hold unge talenter fra Groningne i Holland, Hamburg og Aarhus i ugen op til gadefestivalen. De viser, hvad der er kommet ud af ugens musik workshop i Den Rå Hal kl. 18.

Aarhus Volumes Gadefestival har fået lov til at afholde udendørs koncerter indtil kl 01, hvilket er en time længere end normalt.

Aarhus Volumes Gadefestival har fået lov til at afholde udendørs koncerter indtil kl 01, hvilket er en time længere end normalt. Foto: Adrian Buus

For hele familien

Der er ikke bare fokus på musikken, når festivalen åbner lørdag middag. Der bliver blandt andet en street basket turnering, sæbebobleworkshop og ansigtsmaling tæt på områdets store legeplads.

Og der bliver en række madboder, som skal være et alternativ til de efterhånden så kendte streetfood-boder, man finder alle steder. Ifølge arrangørerne vil boderne tilbyde verdens bedste falafel, grønlandske hot dogs og særlig sushi.

De første koncerter begynder stille og roligt kl. 14.

"Der skal være plads til dem, der går tur med hunden eller barnevognen, og som bare er nysgerrige. Det bliver først hardcore gadefest efter kl 19. Da kan man stadig finde en hyggelig og varm koncert, men 200 m til venstre for den er der en scene, der er dedikeret til tunge basgange, nødplus og moshpits," guider Albert Helmig gæsterne.

Fra venstre er det formanden, Albert Helmig, Sebastian Byrsting, Tobias Hemdorff og Daniel Knudsen, der er er ved at regne ud, hvordan de bedst muligt kan banke dette års Gadefestival på Godsbanen sammen.

Fra venstre er det formanden, Albert Helmig, Sebastian Byrsting, Tobias Hemdorff og Daniel Knudsen, der er er ved at regne ud, hvordan de bedst muligt kan banke dette års Gadefestival på Godsbanen sammen. Foto: Tahmasbi

I år med entré

Gadefestivalen er gået fra at være et stort gratis arrangement, til at været et med entré. Det er sket for at sikre festivalens fremtid, og fordi arrangørerne gerne vil udvikle og vækste.

"Det har været en svær beslutning. Men hvis vi gør det gratis et år mere, bliver det sværere at bede om entré. Derfor indfører vi den nu, samtidig med at vi hæver kvaliteten," siger Albert Helmig.

Billetterne koster 80 kroner i forsalg og 95 kroner i døren. Aarhus Volume anbefaler, at man køber billetterne på forhånd på nettet, fordi der kan blive kø ved døren.

"Vi har hævet niveauet med en ekstra scenen og flere og dyrere navne. Vi er ved at køre et hav af møbler og scenografi ind på pladsen. Det er nemt at leje en bar, men vi vil hellere bygge den selv og helst af træ. Der er lagt sjæl ned i mindste detalje," lover Albert Helmig.

Der bliver kun en enkelt indgang til festivalen. Det er en stor containerportal, man går igennem ved Den Rå Hal.

Street Basket-turneringen er et fast tilbagevendende indslag på festivalen, der gerne vil favne hele familien.

Street Basket-turneringen er et fast tilbagevendende indslag på festivalen, der gerne vil favne hele familien. Foto: Adrian Buus

Plads til flere frivillige

Mere end 300 frivillige skal der til for at få gadefesten til at fungere. Så der er brug for flere, end dem der allerede knokler.

"Der er mange opgaver, som ikke har noget med lyd at gøre. Vi har brug for folk i barerne, nogle, der vil bære grej, og vagter rundt omkring. Kom ned og snak med os, hvis du vil være med," inviterer Albert Helmig.

Man kan også klikke sig ind på aarhusvolume.dk. og finde frivillig-fanen. Man skal i nogle tilfælde være over 18 år.

Publiceret 27 June 2018 10:00

annonce

Elcykler er for alle - nyd en cykeltur i sommerlandet uden sved på panden.

Med en elcykel skærer du genvej til en masse skønne sommeroplevelser – og får masser af sommermotion.

annonce

Hvem passer plænen, mens du er på ferie?

Hvis der er noget, der kan ødelægge den gode sommerferiestemning, er det kampen ved buffeten, køen på autobahn og ikke mindst tanken om at skulle slå plænen, når man kommer hjem. Men nu kan du klare sidstnævnte fra telefonen og slippe for både den dårlige samvittighed og den kedelige del af havearbejdet.

annonce

Pak din bil korrekt og få et bedre roadtrip

For mange mennesker forbindes det at have en bil med følelsen af frihed. Men sidder du klemt på bagsædet med tasker på skødet, forsvinder frihedsfølelsen ret hurtigt. Følg vores 4 pakketips og få et bedre roadtrip.

annonce

Her skal afbudsrejsen gå hen

Hold øje med disse rejsemål, hvis du vil have mest ud af din afbudsrejse. Så er der både gode hoteller og lave priser at få.
SENESTE TV