Sangerinden Nanna Bech er aktuel med sin 2. single og en tilhørende musikvideo. Foto: Mai-Britt Jeppesen

Sangerinden Nanna Bech er aktuel med sin 2. single og en tilhørende musikvideo. Foto: Mai-Britt Jeppesen

Nanna Bech: Når talent og blufærdighed går hånd i hånd

Nanna Bech er klar med anden single fra sit kommende debutalbum. Et album med sangerindens egne kontrastfyldte numre og et gennemgående budskab om at turde stå ved den, man er

En mand kun iført underbukser, en hætte over hovedet og håndleddene bundet sammen af et reb. Krampagtigt sammenbøjet og sitrende bliver han modvilligt trukket gennem skov, vandløb og høje kornmarker. Af Nanna Bech.

Scenariet udspiller sig i musikvideoen til 'Nevet Quiet', der er anden single fra sangerindens kommende album 'I Could Kill You In a Thousand Ways', som udkommer dette efterår.

Hendes fine, indtagende og sødmefulde stemme står i skarp kontrast til musikvideoens brutalitet.

"Jeg holder meget af modsætninger og af at eksperimentere med dem. Jeg har haft lyst til virkelig at udfordre mig selv med den her video og se, hvor skæv jeg mon kunne slippe afsted med at gøre den." Et smil tegner sig i Nanna Bechs ansigt. Hun styrer et par vildfarne hårstrå på plads bag øret. Håret er løst flettet og fæstnet i nakken.

Nanna Bech er oprindeligt fra Silkeborg, men har haft sit musikalske virke i Aarhus igennem de sidste mange år. Hun skriver selv sin musik, og en stor del af hendes tekster er dystre og skæve.

"Mine tekster er rigtig tit noget mørke, men vejes op af den glade og lette musik. Jeg oplever ind i mellem, at folk har gået og lyttet til et af mine numre over længere tid uden at opdage, at teksten handler om et eller andet absurd. Et parteret lig for eksempel. Det er interessant, hvad kontraster kan gøre," siger den 33-årige sangerinde.

Tanker på skrift

Nanna Bech blev færdig på Det Jyske Musikkonservatorium sidste år og er indtil nu bedst kendt som sanger i Between Music og fra bandets undervandskoncert ’AquaSonic’. Og for sin medvirken på Aarhussangen 'Aarhus simpelthen' sammen med blandt andre den tidligere Aarhus-biskop Kjeld Holm. Nu barsler hun med sit debutalbum, der tæller ni af hendes egne numre i en genre, der placerer sig et sted mellem singer-/songwriter, indiepop og folk.

"Jeg har skrevet sange, siden jeg var 13 år. Længe var jeg meget blufærdig omkring det og skrev kun for mig selv. Men da jeg som 21-årig blev mor til vores første barn, indtrådte en målrettethed og en beslutsomhed, der gjorde, jeg fik mig selv overbevist om, at det var musikken, jeg gerne ville og havde talent for. Og derfor også hellere måtte forsøge mig med at spille mine numre for andre."

Temaerne i Nanna Bechs sange spænder vidt, og inspirationen får hun da også vidt forskellige steder fra.

"Det kan være mennesker, jeg møder, eller ting jeg oplever, der inspirerer mig. Tit dukker der historier op i mit hoved, når jeg er på i bil fra a til b. Så indsynger jeg dem på vers på min mobil. Nogle gange er det vilde, skøre ideer, hvor fantasien har fået frit løb, der ender med at blive en sang. Eller tanker, der har ligget et sted i baghovedet og rumsteret – det at skrive sange kan for mig også ind i mellem være en måde at bearbejde noget på."

Stå ved den du er

Fra sin taskes dyb lirker Nanna Bech forsigtigt en vinyl frem.

"Mit album er færdigt og blevt leveret lidt før tid," siger hun og lægger forsigtigt en hånd på pladens brun-sorte cover.

"Det kommer jo først officielt på gaden i slut august, start september, så faktisk er det jo stadig lidt hemmeligt. Det føles bare så dejligt at sidde med det i hånden! Men jeg må væbne mig med tålmodighed og vente et par måneder endnu med at gå på gaden med den og sige 'Se!'"

Med et udtryk af næsten barnlig glæde, lægger Nanna Bech pladen i skødet og betragter den.

På coverets forside står titlen 'I could kill you in a thosant ways'.

"Jeg er ordblind. Særligt når jeg skriver på engelsk, er det tydeligt...” Hun placerer sin pegefinger under ordet ’thosant’.

”Jeg kunne godt have fået nogen til at læse korrektur, men jeg kan lide det uperfekte og synes godt, man må sætte lidt på spil. Derfor har jeg også valgt at skrive de engelske tekster inde i coveret på lydsprog. Mit eget lydsprog." Nanna Bech piller ved sin ene ørering.

"Som barn syntes jeg, det var pinligt, at jeg var ordblind. I dag har jeg ligesom accepteret, at det er sådan, det er, og med det her album vælger jeg at lægge den del af mig selv ud til åbent skue. Og stå ved den jeg er."

Netop det; at turde stå ved, den man er, er blandt budskaberne på Nanna Bechs anden og seneste single 'Never Quiet'.

"For mig er det vigtigt at stå ved den, man er. Der er forskel på folk, og det synes jeg er enormt interessant. Vi er alle sammen forskellige; vores hjerner er forskelligt skruet sammen, og vi har forskellige værdier. Men af samme grund fuldender vi hinanden og udgør til sammen et hele."

Barndommens blufærdighed

Som hun sidder der, smuk og ufiltreret i sine brune ruskindsbukser og sin rustrøde frakke, ligner Nanna Bech en sangerinde, der for længst har udfordret verden til at komme an. Men barndommens blufærdighed har ikke helt sluppet sit tag.

"Det er på mange måder temmelig grænseoverskridende at udgive sit eget album. Man vender ligesom lidt vrangen ud på sig selv. Den blufærdighed, jeg havde som barn, er der stadig - den kommer jeg nok aldrig helt over…” Hun trækker let på skuldrene

Heldigvis lader drømme sig ikke så let stoppe. Heller ikke af blufærdighed.

"Jeg drømmer selvfølgelig om at nå ud med min musik. I første omgang herhjemme. Og så måske i Skandinavien, Tyskland og England. Men jeg er en et-skridt-ad-gangen person og prøver bare at bygge det lige så stille og roligt op. Jeg har meget på hjerte, så håber jeg bare, det bliver hørt."

Nanna Bech graver igen dybt i tasken og haler en tusch op. For at skrive en hilsen på vinylen og forære den til avisens journalist.

”Hvad skriver man?” Hun tøver kort. Så fortsætter hun:

”Til Mai-Britt… Nu forsøger jeg at stave det rigtigt. Ma… i… bindestreg…” Hun fører koncentreret pennen over coveret.

Nanna Bech:

  Udkommer med albummet 'I Could Kill You In a Thosand Ways' i efteråret 2018

  Albummet er indspillet i Aabyroad Studios i samarbejde samme med produceren Dennis Ahgren

  Albummet udkommer digitalt på cd og vinyl og udgives af Apperaat Promotion

  Udgav både sin 1. single 'Lips' og sin 2. single 'Never Quiet' i 2018

  Samarbejder med Skandinavian Booking

  Er sanger i bandet Between Musics, der blandt andet har stået bag undervandskoncerten AquaSonic

  Medvirket på aarhussangen 'Aarhus Simpelthen' sammen med Biskop emiritus Kjeld Holm, Jørgen Carlsen og kunstnerduoen Apperaat

Publiceret 23 June 2018 11:00

annonce

Danskerne vil have familiebåde med kahytsplads

En nylig brugerundersøgelse, gennemført af marineimportøren Jørgensen & Dahl, slår fast at danskerne er klar til at tage familien med på sejltur.

annonce

Klar, parat, start!

Klar, parat, start! Sådan lyder det som oftest, når den nye havesæson kalder, og man glad skynder sig ud i skuret efter maskinen til at trimme, beskære, save, lufte og slå plænen eller til en af de 117 andre ting, der hører en velplejet have til.

annonce

All Inclusive hitter – derfor skal du vælge det!

Der er mange fordele ved at rejse på ferie med All Inclusive. Det har særligt to grupper i den danske befolkning fundet ud af, nemlig børne- og generationsfamilierne. Det skaber et frirum og mere tid til ren ferie.

annonce

Så billigt er det at flyve ud i verden

Mens priserne stiger i det meste af samfundet, så falder priserne på flybilletter, og det koster efterhånden ikke så meget at rejse ud i verden. Vil du til Dubai, Bangkok, Sydney, Beijing eller måske til Rom eller Berlin – så kan flybilletterne være billigere, end du tror.
SENESTE TV