Restaurant Anker på Fiskerivej 12 har blandt andet denne portion kongekrabbe på menuen. Foto: Aarhus Update

Restaurant Anker på Fiskerivej 12 har blandt andet denne portion kongekrabbe på menuen. Foto: Aarhus Update

Frisk fisk: 5 fiskerestauranter i Aarhus

Fisk og skaldyr er en gudespise, især hvis den er tilberedt rigtigt. Desværre er det ikke altid tilfældet. Vi har her fundet fem fiskerestauranter i Aarhus, som uden tvivl er et besøg værd

Af
Jan L. Pedersen

Restaurant PiLK

Aarhus´ nyeste fiskerestaurant og fiskebar ligger på Klostertorvet. Her er fisk og skaldyr de bedste af slagsen. Køkkenchefen er nærmest født i en fiskekasse i Hirtshals, og kan noget med fisk som kun ganske få andre kan.

Hos PiLK seafood bar og restaurant er fisk og skaldyr i centrum. De kender dens vej fra hav til bord, og de sætter en ære i at tilberede fisk optimalt. Havets guld skal behandles med den største respekt, og det gør de hos PiLK.

I fiskebaren koster alle retter 100 kroner. Det kan være fiskesuppe, håndpillede rejer med ristet brød og mayo, rejecocktail, Lobster Roll og så videre.

Restauranten byder på fiskeretter. De skifter menu efter, hvad der er af fisk på fiskeauktionen. Hummer, muslinger, pighvar, østers, kammuslinger og fjæsing er på menuen lige for tiden.

Restaurant PiLK

Klostertorvet 5

8000 Aarhus C

Telefon: +45 23 10 20 10

Website: restaurantpilk.dk

Foto: Aarhus Update

Foto: Aarhus Update

Restaurant Anker

På den gamle havn ligger Restaurant Anker, som er en fransk inspireret restaurant, hvor fisk udgør en stor del af menukortet. Her er de klassiske skaldyrsfade, kongekrabber, hummer, østers, moules frites og bouillabaisse. Alt er selvfølgelig hjemmelavet.

Miljøet på den gamle træskibshavn i Aarhus er unikt, og udsigten fra restauranten er også unik. Den skaber den perfekte stemning til fisk og skaldyr. Restauranten ligger nærmest på molen, og der er en stor udendørs terrasse med udeservering.

Dagens ret afhænger i høj grad af dagens fangst. Anker er ikke rendyrket fiskerestaurant, da menukortet også består af bøffer, snegle, foie gras med videre. Priserne for en ret starter ved 100 kroner og opefter.

Restaurant Anker

Fiskerivej 12

8000 Aarhus C

Telefon +45 89 80 78 98

Website: restaurantanker.dk

Foto: Aarhus Update

Foto: Aarhus Update

Mefisto

Fiskerestauranten i Latinerkvarteret har længe været helt unik. Stedet er ikke stort. Det er en lille og intim restaurant, hvor du sidder tæt, men det er også en del af charmen. Mefisto har de klassiske fiskeretter, og dem er de gode til. Der er både åbent til brunch, frokost og aften.

Priserne hos Mefisto starter ved 98 kroner og opefter. Et stjerneskud med salat, rødspættefileter, røget laks, håndpillede rejer og chilimayonnaise til 198 kroner. Hver tirsdag er der hummermenu. Der er 3 retter med hummer i til 395 kroner. Hvis du ikke er til fisk eller skaldyr, så har Mefisto også kødretter.

Når vejret er godt, så har Mefisto også en åben gårdhave, og der er borde ud mod volden. Der er udeservering begge steder.

Restaurant Mefisto

Volden 28

8000 Aarhus C

Telefon +45 86 13 18 13

Website: www.mefisto.dk

Foto: Aarhus Update

Foto: Aarhus Update

Klassisk Fisk

Vi er i Nørregade. Her ligger Klassisk Fisk, som er en søsterrestaurant til Klassisk 65 i Jægergårdsgade. Lokalerne er hyggeligt indrettet, og atmosfæren er meget fransk inspireret. Lokalerne er i to etager, og kælderen er meget intim at sidde i. Priserne starter ved 75 kroner for en rejemad, og generelt er priserne sympatiske hos Klassisk Fisk. Her er altid hummer, øster, gravad laks efter Ingeborg Suhr opskrift og selvfølgelig ristet pighvar.

Klassisk Fisk har hver mandag rejegilde med pil-selv-rejer til 255 kroner per person. Det er med rejer og cava ad libitum. Der er åbent alle ugens dage fra 12.30 – 16.00 og igen fra 17.30 til sent.

Klassisk Fisk modtager ikke kontanter uden forudgående varsel. Så ved du det.

Klassisk Fisk

Nørregade 38

8000 Aarhus C

Telefon: +45 28 71 99 95

Website: strandvejensbistro.dk

Foto: Aarhus Update

Foto: Aarhus Update

Restaurant Seafood

På Marselisborg Havn ligger Restaurant Seafood. Den har haft forskellige ejere de sidste år, og der er lige kommet nye forpagtere til. Her er skaldyrsfadet nok kongen. 475 kroner koster det per næse, og der er en halv dansk sorthummer med i prisen. Ellers er der en klassisk hummer bouillabaisse til 218 kroner. Der er i det hele taget mange a la carte retter hos Seafood.

Til frokost er der blandt andet smørrebrød med fisk eller skaldyr til 88 kroner stykket eller et stjerneskud til 178 kroner.

Restaurant Seafood ligger ud til kajen, hvor de mange lystbåde ligger. Her er altid udeservering, når vejret tillader det.

Seafood har åbent alle ugens dage, både til frokost og til aften.

Restaurant Seafood

Marselisborg Havnevej 44

8000 Aarhus

Telefon: +45 86 18 56 55

Website: restaurantseafood.dk

Foto: Aarhus Update

Foto: Aarhus Update

Publiceret 01 June 2018 11:45

annonce

Danskerne vil have familiebåde med kahytsplads

En nylig brugerundersøgelse, gennemført af marineimportøren Jørgensen & Dahl, slår fast at danskerne er klar til at tage familien med på sejltur.

annonce

Klar, parat, start!

Klar, parat, start! Sådan lyder det som oftest, når den nye havesæson kalder, og man glad skynder sig ud i skuret efter maskinen til at trimme, beskære, save, lufte og slå plænen eller til en af de 117 andre ting, der hører en velplejet have til.

annonce

All Inclusive hitter – derfor skal du vælge det!

Der er mange fordele ved at rejse på ferie med All Inclusive. Det har særligt to grupper i den danske befolkning fundet ud af, nemlig børne- og generationsfamilierne. Det skaber et frirum og mere tid til ren ferie.

annonce

Så billigt er det at flyve ud i verden

Mens priserne stiger i det meste af samfundet, så falder priserne på flybilletter, og det koster efterhånden ikke så meget at rejse ud i verden. Vil du til Dubai, Bangkok, Sydney, Beijing eller måske til Rom eller Berlin – så kan flybilletterne være billigere, end du tror.
SENESTE TV