Verdensberømt værk er med på Spor Festival

Den verdensberømte kunstner Heiner Goebbels’ ’no-man show’ Stifters Dinge får Danmarkspremiere på dette års Spor Festival i Aarhus 3.-6. maj

Af
Af Mai-Britt Jeppesen

For 13. gang indtager Spor Festival en række etablerede venues og alternative lokationer i Aarhus. Festivalen løber i år af stablen 3.-6. maj og præsenterer en bred vifte af den nyeste musik og lydkunst både nationalt og internationalt, størstedelen har endnu ikke været opført herhjemme.

I år kan Spor Festivalen bryste sig af en vaskeægte Danmarkspremiere; værket 'Stifters Dinge' skabt af den verdensberømte komponist og kunstner Heiner Goebbels.

Der er tale om et værk, der befinder sig i krydsfeltet mellem performativ installationskunst og musikteater. Med dets dragende univers af lyd, billeder og sanselige elementer som vind, tåge, vand og is, inviterer Stifters Dinge publikum med ind i et magisk rum – hvor fokus er på at se, mærke og høre. Værket kan opleves i Filmby Aarhus, Studie 2.

Læs også: Guide til stand-up i Aarhus

Udover Goebbels, kan man på dette års Spor Festival opleve kunstneriske navne som Shitney, Niels Rønsholdt, Søs Gunver Ryberg og Scenatet. Det er således et alsidigt program, der over fire dage giver publikum en række inspirerende oplevelser med ny kunstmusik og lydkunst på både udstillinger og til koncerter.

Enestående musik- dramatisk oplevelse

Heiner Goebbels udforsker og udvider forholdet mellem teater og musik på en måde, der ikke er set før, og har i løbet af sin karriere vundet et hav af priser for sit arbejde, blandt andet 'Best Piece of The Year' i Brasilien i 2015 for netop Stifters Dinge værket.

Stifters Dinge er et 'no-man show'; en komposition for fem klaverer uden pianister og et skuespil uden skuespillere. Det er med andre ord et originalt, lyd- og billedmæssigt dragende, genrebrydende kunstværk.

Siden premieren på det legendariske Théâtre Vidy-Lausanne i Schweiz i 2007 er Stifters Dinge blevet opført i New York, Berlin, London, Bruxelles, Madrid og Buenos Aires. Nu kommer værket altså til Danmark – og vil blive opført hele tre gange i Aarhus under Spor festival 2018.

Læs også: Stadil i 'Løvens hule' på Aarhus Teater

Foruden Heiner Goebbels' værk kan publikum se frem til fire dage med alt fra kompositionsmusik til musikdramatiske forestillinger og elektroniske lyd-eksperimenter på forskellige adresser i Aarhus - blandt andet i Filmby Aarhus, på Godsbanen, Radar og Kvindemuseet.

> Billetter kan købes i forsalg på billetto.dk eller i døren til de enkelte koncerter.

Oplev e-guitarkvartetten Zwerm på Åbne Scene på Godsbanen lørdag 5. maj fra kl. 20.00. Foto: Volker Beushausen

Oplev e-guitarkvartetten Zwerm på Åbne Scene på Godsbanen lørdag 5. maj fra kl. 20.00. Foto: Volker Beushausen

Heiner Goebbels’ værk Stifters Dinge får Danmarkspremiere på dette års Spor Festival. Foto: Mario Del Curto

Heiner Goebbels’ værk Stifters Dinge får Danmarkspremiere på dette års Spor Festival. Foto: Mario Del Curto

Publiceret 25 March 2018 09:00

SENESTE TV