Genert dreng har lært at synge og spille klaver på et halvt år

Han kom som en rodløs studerende for to år siden. Nu er han tekniker, forfatter, instruktør, skuespiller, musiker og komponist. Skjulte evner er i fuld udfoldelse på Rosenteatret

Af
Af Bente Tahmasbi Hansen

23-årige Stefan Jacob Bierrings Jensen spiller klaver og synger med en rolig og intens stemme: “Maybee it's wrong - cause I don't go along.”

Han er fuldstændig i nuet og helt ærlig. Det er på ingen måde åbenlyst, at han hverken spillede klaver, komponerede eller sang for seks måneder siden. Eller at han for et par år siden var en genert og vildfaren dreng i gang med sit andet studie, der viste sig lige så håbløst som det første.

“Jeg var slet ikke klar over, at jeg har noget at byde på. Jeg troede bare, at jeg er genert og klodset,” siger den beskedne komponist og sanger.

Læs også: VIDEO: Martin Brygmann lægger satiren på hylden 

Med den selvopfattelse var det svært for ham at tage kontakt til Rosenteatret, da han tilfældigt fandt en glemt flyer derfra i en bus. Men hvad kunne der dog ske? tænkte han. Et øjeblik efter stod han på teatret og blev bedt om at sætte lys.

“Jeg anede ikke noget om teknik eller lyssætning, men det fandt jeg ud af,” fortsætter han.

Giver glæde og energi

Næste skridt var at stå på scenen sammen med to andre og improvisere foran en fuld sal og få masser af applaus.

“Lige der følte jeg mig på toppen af verden og kastede mig ud i at spille flere forskellige ting. Jeg har også skrevet et thriller-drama på engelsk og instrueret det. Det var en vild periode, men også en af de bedste i mit liv,” storsmiler Stefan Jacob Bierrings Jensen.

LÆS OGSÅ: Video: 100 frivillige driver teater i Aarhus

“Jeg har fået mange kommentarer på det. Folk husker det, og det giver mig så meget glæde og energi. Også når jeg arbejder med det,” uddyber han.

Stefan Jacob Bierrings Jensen forklarer, at de frivilliges fællesskab giver ham en følelse af, at det han gør, betyder noget. Og at det giver ham en kæmpe landingsbane at boltre sig på.

Lige nu er han i gang med sit andet album. Det første, “Skib Væk”, ligger på Sound Cloud. Musikken er blevet så stor en del af Stefan Jacob Bierrings Jensens liv, at han overvejer en fremtid som musiker og lige nu lurer på konservatoriet.

 

Publiceret 18 March 2018 16:00

SENESTE TV