Albert Helmig vil bygge containerby til musikmiljøet i Aarhus

Når Institut for (X) lukker, skal ånden derfra leve videre, mener Albert Helmig, der vil bygge en containerby til det urbane musikmiljø

Af
Af Bente Tahmasbi Hansen

Albert Helmig mener, at Aarhus lige om lidt mangler et sted, hvor musikmiljøet kan udvikles, fordi Institut for (X) må rykke ud, når arkitektskolen rykker ind næste år. Han har derfor udtænkt et nyt sted, som han kalder Volume Village.

Bag den står tre foreninger: Aarhus Volume, Larus og Sjakket. De tre vil gerne bygge en containerby mellem skinnerne på banearealet lidt længere ude mod Ringgadebroen, end Institut for (X) er i dag. Tanken er, at Larus og Sjakket skal have et studie hver. Larus arbejder med musikproduktion, computermusik og dj-pulte. Sjakket er et livestudie, hvor bands kan indspille musik.

De ønsker også en container til lager og en til værksted plus en produktions- og eventhal, hvor de kan skrue for eksempel scenekonstruktioner sammen.

“Volume Village skal ikke bare være syv stablede containere og en hal. Volume Village skal være med til at give alt, der er skabt på instituttet, videre,” forklarer Albert Helmig.

Han ser Institut for (X) som en spændende have og vil med sine erfaringer og forbindelser gerne være med til at plante de gode ting om og få dem til at gro.

“Aarhus har et vildt spændende vækstlag, som vi skal værne om. Hvis Aarhus skal blive ved at være så spændende, som byen har været i mange år, skal man tage den seriøst og blive ved med at værne om den,” argumenterer han og lover, at han vil bygge op og drifte, hvis bare foreningerne får et sted at være.

“Vi vil gerne lave den vilde lillebror – en slags lege- og erfaringssted. Visionen er, at bevare Aarhus på landkortet ved at samle folk, der laver de samme ting, i et fælles hus,” fortsætter Albert Helmig.

Læs også: Jazz i fællesskabets ånd

De tre foreninger har søgt Realdania om en million kroner til formålet.

“Hvis vi er heldige at få pengene, går vi i gang allerede til august. Hvis ikke må vi finde en anden måde at finansiere det på,” siger han.

Albert Helmig er 20 år og et barn af Institut for (X), hvor han har tilbragt det meste af sin tid de seneste syv år. Han passede ikke ind i folkeskolen, der ifølge ham selv nærmest var lettet, da han kastede sig over en alternativ karriere og begyndte at lave tømrerarbejde og opbygge events på instituttet, der holder til bag Godsbanen.

“Institut for (X) har ikke bare været fantastisk for mig men for hele byen. Men når det næste år er væk, græder vi ikke. Vi rykker,” fastslår han.

En festival under broen

Aarhus Volume Gadefestival er et eksempel på noget, der rykker og som har vokset sig stor på bare to år. Den er ifølge Albert Helmig blevet byens andenstørste musikbegivenhed med 20.000 gæster. Kun overgået af Northside, der har 35.-40.000 gæster.

Men gadefestivalen har til næste år ikke længere nogen gade eller haver at feste i, fordi Institut for (X) er væk. Derfor har Aarhus Volume rettet blikket mod nærmeste nabo: Ringgadebroen. “Den er perfekt, fordi den vil skaffe os tag over hovedet, så vi ikke er så sårbare i forhold til vejret. Og så kan man spille højt uden at genere naboerne, for de er ret langt væk. Det har Teknik og Miljø i Aarhus Kommune målt,” siger en begejstret Albert Helmig, der i fremtiden gerne vil udvide festivalen til at vare flere dage og gøre brug af Village Volume, hvis den bliver en realitet næste sommer.

Læs også: VIDEO: Martin Brygmann lægger satiren på hylden

Gadefestivalen afholdes for tredje gang i år lørdag 30. juni. Som noget nyt i samarbejde med Godsbanen og med en ydmyg entré på 60 kroner i forsalg, da Aarhus Volume er ved at samle kræfter og midler til en vildere fremtid.

På Aarhus Volume Gadefestival spilles der hip hop, blues, elektronisk musik og pop.

FAKTA: Volume Village

  • Volume Village er et nyt projekt udtænkt af tre musikforeninger. De vil bygge en hal og samle en gruppe containere, hvori der skal være studier og værksted. 

 

Publiceret 11 March 2018 07:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.