Foto: Jesper Mathiesen/Pigeon Air Photo

Foto: Jesper Mathiesen/Pigeon Air Photo

Fem caféer i Aarhus med noget til både øjet og munden

Fem hyggelige caféer i Aarhus, hvor du kan lade kaffebatterierne op, når vinterens mørke dyner lægger sig over dig

Af
Af Astrid Hellerup Madsen

Aros Wine & Food er kunstmuseet Aros' café. Herfra er der udsigt ud til den travle Vester Allé gennem museets store panoramavinduer, samtidig med at du også kan se museets særlige arkitektur og mærke den kulturelle stemning fra museumsgaden. Caféen byder blandt andet på smørrebrød, desserter og snacks og er åben tirsdag-søndag kl. 11-15 samt onsdag aften. 

Foto: Anders Trærup

Foto: Anders Trærup

Kunsthal Aarhus på J. M. Mørks Gade har både en café og have, hvor du kan tage kaffen med ud, når vejret og årstiden er til det. Café Kunsthal har blandt andet sandwich, salater og hjemmebag på menuen. Der er gratis internet i caféen, så du kan tage computeren med, hvis arbejdet skal hygges lidt op. I caféen er dagens aviser og diverse kunstmagasiner.

Foto: Enne Hempen

Foto: Enne Hempen

Kvindemuseet i byens gamle rådhus på Domkirkepladsen i midtbyen har en hyggelig café, der er indrettet i retrostil med bløde sofaer og pyntegenstande, blandt andet forfatteren This Jensens smykker. På madfronten er der både frokostretter som grøntsagstærte og suppe, boller med pålæg og forskellige hjemmebagte kager. Caféen er åben alle ugens dage fra kl. 11.
Læs også: Madanmeldelse: Hotdog-diner laver de bedste hotdogs i Aarhus

Pressefoto

Pressefoto

Plantecaféen ligger på Institut for (X) på Godsbaneområdet, og her kan du i få et skud kaffe og friskbagt kage. Caféen er indrettet med massevis af grønne planter, der hænger ned fra både loft og vægge overalt i lokalerne. Bliver du inspireret af de grønne omgivelser, kan du også købe planter med hjem til privaten. Caféen er åben tirsdag-søndag kl. 10-18 fra 16. januar. 

Foto: Stine Østergaard

Foto: Stine Østergaard

Bådcaféen ligger i vintermånederne ved Honnørkajen ved springvandet mellem Toldboden og Navitas. Køkkenet har åbent kl. 11-21, søndag allerede fra kl. 10. Ud over det faste menukort med frokost- og aftenretter er der hver søndag brunch og 'Kokkens skibsgryde'.

Foto: Jesper Mathiesen/Pigeon Air Photo

Foto: Jesper Mathiesen/Pigeon Air Photo

Publiceret 20 January 2018 06:00

annonce

ASKO i eksklusiv ramme i Skousen Tilst

Er du også til en lidt mere eksklusiv oplevelse, når du skal købe hvidevarer? Så prøv at kigge indenfor hos Skousen Tilst.

annonce

Kids2Kids: Sælg dine ting og køb nyt brugt i genbrugsunivers i Tilst

Lej en stand og sælg ud af tøj og udstyr til børn og babyer, som de er vokset fra. Eller tag hele familien med, når du skal købe. I den nye Kids2Kids på Agerøvej 25 i Tilst kan børnene hygge sig sammen med far eller mor i den hyggelige babylounge, mens den anden finder tøj, ting og sager blandt de 277 stande og i stortingsområdet.

annonce

Træt af ømme arme og ryg efter havearbejde?

De små, stærke 18 V maskiner fra STIHL gør det let at klare havearbejdet!

annonce

Derfor skal du besøge Kreta

Kreta troner år efter år på danskernes liste over yndlingsrejsemål. Men hvorfor er vi så vilde med ferieklassikeren? Og hvad gør Kreta til en must see-destination for de fleste?