Video:

Børnene er vilde med Narnia

’Narnia’ spiller for fulde huse på Aarhus Teater. Anmelderne er positive, men også kritiske. Børnene er til gengæld vildt begejstrede

Af
Af Bente Tahmasbi Hansen og Stine Østergaard

Årets brag af en familieforestilling på Aarhus Teater er klassikeren 'Narnia - Løven, heksen og klædeskabet'. Den handler om fire søskende, som går ind i et klædeskab og havner i det eventyr-agtige Narnia. Der møder de den gode løve Aslan, som kæmper mod en ond heks.
Stykket får af anmelderne især ros for skuespillerpræstationerne og scenografien. Århus Onsdag har spurgt fem børn, hvad de synes, og de slår ned på præcis de samme to ting. Børnene fremhæver skuespillerne og scenografien som helt fantastiske og giver stykket mere end fem ud af seks stjerner. Det er en stjerne mere end det etablerede anmelderkorps.
Mens nogle af anmelderne diskuterer, om magien nu også er til stede på Aarhus Teater, er børnene fra 4.b på Mårslet Skole slet ikke i tvivl. Det er den.
De synes, at løven Aslan brøler højt, og at han ind imellem er skræmmende, men de synes også, at han er sød. Og at det hele heldigvis ender godt.
LÆS OGSÅ: På besøg hos Claus - Santa Claus
'Narnia' spiller for fulde huse i december og januar. På hverdage for skoleklasser og i weekenderne for familier. Avisen var med cirka 700 børn og deres lærere, og det umiddelbare publikum er med hele vejen. De råber farvel og vinker til Aslan, når han siger, at nu går han. De rejser sig og kigger grundigt efter, når Lucy siger: “Se de gule blomster” og peger på et ubestemmeligt sted på scenen.
Marie La Cour, der ikke før har været i Aarhus Teater, synes, at det er en oplevelse i sig selv. Det udsmykkede loft minder hende om, når hun ligger derhjemme på trampolinen og ser op på stjernerne på himlen.

Fra venstre er det Marie La Cour, Anna Willemann, Oscar Thordahl, Hannah Maria Bechmann og Theo Jenkins Gervang fra 4.b på Måslet Skole. De har set ’Narnia’ på Aarhus Teater og er især imponerede over løven, Aslan, der brøler højt. De er også glade for, at det hele ender godt. Foto: Tahmasbi

Fra venstre er det Marie La Cour, Anna Willemann, Oscar Thordahl, Hannah Maria Bechmann og Theo Jenkins Gervang fra 4.b på Måslet Skole. De har set ’Narnia’ på Aarhus Teater og er især imponerede over løven, Aslan, der brøler højt. De er også glade for, at det hele ender godt. Foto: Tahmasbi

Børnenes stjerner

Hannah Maria Bechmann
5,5 stjerner Jeg synes, det er en god forestilling. Der er flot scenekunst, og især isbjergene er flot bygget op. Skuespillerne er også rigtig gode.
Først er Aslan sød, men så virker det som om, han er på heksens side. Man kan godt blive lidt bange for ham, fordi han brøler så højt. Men så bliver han sød igen.

Anna Willemann
4,5-5 stjerner Skuespillerne spiller godt og rekvisitterne passer lige til stykket. Det er godt, at Aslan ikke dør alligevel. Jeg blev lidt bange. Da heksen kom for at slå Aslan ihjel, blev jeg både skræmt og chokeret, men det gik over.

Oscar Thordahl
6 stjerner Både stykket og filmen er det bedste, jeg nogensinde har set. Jeg synes, det er godt fundet på, at de har fire troner – en til hver af børnene – i stedet for en. Det tænker man ikke ligefrem. Man tænker, at der kun er en trone.
Det overraskede mig, at Aslan ofrer sig og lader sig dræbe af heksen. Men så bliver han genoplivet. Det kom også bag på mig, og det gør stykket spændende.

Marie La Cour

5,5 stjerner Narnia har gode skuespillere, der lever sig ind i rollerne, og de har gode rekvisitter. De er ikke generte, og så spiller man bare bedre.
Når dronningen kommer, bliver man lidt spændt på, hvad hun nu vil gøre. Hun vil nemlig dræbe Aslan. Jeg kan godt lide det hele.

Theo Jenkins Gervang
5 stjerner Jeg kan godt lide kampene, og når stykket er sjovt. Det, synes jeg, at bæverne er. De er meget forskellige fra i bogen. I stykket er de næsten tykkere, end de er høje, og deres haler kan jeg rigtig godt lide.
Det bedste er kampene, man bliver ikke rigtig bange, men lidt nervøs, når Aslan dør.

Publiceret 19 December 2017 09:45

SENESTE TV